Booking for : Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

[contact-form-7 id="20393"]

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Reisinformatie

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Tijdens deze korte boerderijvakantie in de Portugese Algarve verblijf je op een kleinschalige ecoboerderij. De boerderij is gelegen in het Rio Formosa natuurpark dichtbij het strand, vissersdorpjes en mooie natuur. We hebben op de tweede dag alvast een boottocht door het Rio Formosa natuurpark gereserveerd waarbij je met de kapitein eerst een bezoek brengt aan de vismarkt en je eigen lunch inkoopt. Verder kan je meerdere activiteiten toevoegen aan je boerderijvakantie zoals een workshop ecologisch tuinieren en jam maken.

Hoe zit deze boerderijvakantie in de Algarve van Portugal in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Faro. Op het vliegveld kunnen we een huurauto voor je klaar zetten en rijd je in een half uur naar het appartement op de ecoboerderij dat we voor je hebben gereserveerd. Geniet van het zwembad, pluk tomaten en groenten uit de tuin voor je maaltijden en op de tweede dag hebben we een boottocht voor je georganiseerd. Wil je deze boerderijvakantie verlengen? Laat het ons weten en we regelen het in een handomdraai.

Hoogtepunten boerderijvakantie in de Portugese Algarve
Er wordt vaak gezegd dat het zuiden van een land het meest bourgondisch en gezellig is. De Algarve, de zuidelijkse regio van Portugal is geen uitzondering. Het klimaat is er het hele jaar mild en droog, waardoor de Algarvianen ook echte “buitenmensen” zijn. De kusstrook van de Algarve is beroemd om haar pracht, maar uiteraard toeristischer, daarom beweegt deze reis zich meer in de authentiekere plekken in de Algarve. Je ontmoet hier de meer oorspronkelijke Algarvianen die als ambachtslieden, boeren en geitenhoeders er dagelijks op uit trekken om hun vakmanschap te beöefenen. Ten oosten van het stadje Albufeira is waar het traditionele en verrassende gedeelte van de Algarve (en deze reis) pas echt begint. Het is het gebied van mooie oude Quintas (boerderijen) in kleine witte dorpjes.

Het dorpje Quelfes is een mooie uitvalsbasis om de kuststreek van het oosten van de Algarve te verkennen. Quelfes ligt in het natuurpark Rio Formosa, waar je Marisqueiros (mosselvangers) tegenkomt die bij laag tij schelpen vangen, de zeedieren die je later weer terugziet op het menu in de leuke restaurantjes. Het is ook de plek waar in de haven van het mooie dorpje Olhao de vissers binnenkomen en de gezellige vismarkt van Olhao een lust voor het oog is. De mooie oude stad van Faro, de (culturele) gezellige hoofdstad van de Algarve is een ontmoetingsplek en er wonen veel studenten. Tot slot de eilanden van Rio Formosa met de witte stranden lijken vaak net Caribische eilanden en ontmoet de eilandbewones die leven van de visvangst.

photo

Dag 1,Aankomt in de Algarve

Op het vliegveld kunnen we een huurauto voor je klaar zetten en in een half uur rijd je naar de ecoboerderij in de Algarve. De boerderij ligt in het Rio Formosa natuurpark en de komende dagen verblijf je in de natuur en op korte afstand van het stadje Olhao. Vanmiddag kan je een wandeling maken door de olijven- en fruitboom velden, genieten van het zwembad of naar het strand rijden. Voor vanavond kunnen we je tips geven voor een lekker visrestaurantje in het stadje Olhao.
photo

Dag 2,Per boot door de Rio Formosa

Voor vandaag hebben we een ontspannen boottocht voor je gereserveerd door het Rio Formosa park. Maar voorafgaand ontmoet je de kapitein voor een wandeling door de vismarkt van Olhao. Je koopt hier je eigen Algarve lunch in. Tips: Een gekookte krab, sardientjes gegaard in citroën en Algarve taartjes. De boot stopt op verschillende eilanden bij vissersdorpjes, waar je meer ziet van het traditionele leven in de Algarve en kan lunchen op de strandjes. Bij terugkomst in Olhao kennen we een heerlijke ijssalon om af te koelen met een Portugees ijsje.
photo

Dag 3,Meehelpen op de boerderij?

Vandaag kan je een ochtendje meehelpen bij de boer bijboeken en meer leren over olijven, sinaasappels, amandelen en andere typische vruchten uit de Algarve. Tevens leer je meer over ecologische moestuinieren en wat daar bij komt kijken. Je zou ook kunnen kiezen voor een jam maak workshop waarbij je fruit uit de tuin oogst en leert van de boerin hoe je van fruit de lekkerste jam kan maken. Je krijgt uiteraard een potje mee naar huis. Of vraag ons naar de kookworkshop vijgen- en amandeltaartjes bakken. In het dorp zijn ook fietsen te huur, waarmee je langs de stranden van Olhao kan fietsen en een mooie stranddag kan maken.
photo

Dag 4,Lagos en de Cataplana

Als je vlucht laat vertrekt kan je een mooie autoroute maken door de binnenlanden of kust van de Algarve. Als je richting Cachopo gaat kom je bij het Via Algarviana wandelpad en een aantal mooie helderblauwe meren. Langs de kust is het mooi rijden naar Tavira of westwaarts naar Lagos. Blijf je liever dichterbij? Bezoek dan zeker de oude stad Faro met het historisch centrum. We organiseren ook een Portugese Cataplana lunch kookworkshop in een leuk restaurantje in Faro stad. Op het vliegveld van Faro kan je de huurauto inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Gehele jaar
  • Reissom vanaf: €295 p.p. o.b.v. 2 pers.
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ 3x overnachting in eigen studio op de boerderij ✔️ Boottocht langs de eilanden van Rio Formosa ✔️ Rondleiding op de vismarkt


Recommend Tour Packages

4 dagen start €345 p.p. o.b.v. 2 pers.

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Offerte ontvangen

4 dagen start €349 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Offerte ontvangen

4 dagen start €156 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Offerte ontvangen

4 dagen start €189 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Porto en proef de Port

Offerte ontvangen

4 dagen start € 245 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Lissabon bij Vasco da Gama

Offerte ontvangen
historisch gebouw pousada rondreizen

10 dagen start €1195 p.p. o.b.v. 2 personen

Culturele Rondreis Noord Portugal UNESCO steden

Offerte ontvangen