Booking for : Andalusië natuurreis de mooiste natuurparken van Zuid-Spanje

[contact-form-7 id="Select"]

Andalusië natuurreis de mooiste natuurparken van Zuid-Spanje

 • Een adembenemende reis voor echte natuurliefhebbers
 • Een prachtige ronde vanuit Sevilla verbindt de mooiste natuurgebieden van Zuid-Spanje
 • Complete reis met overnachtingen in 2-3 sterren oude boerderijen + huurauto

Reisinformatie

Andalusië natuurreis met verblijf op boerderijen en de mooiste natuurparken van Zuid-Spanje

 

Deze reis is opgezet voor natuurliefhebbers en brengt je naar de mooie natuurparken van Zuid-Spanje. Ook kennen we de leukste authentieke voormalige boerderijen van Andalusië, als Bed & Breakfast accommodaties en overnacht je op plekken waar natuurliefhebbers samenkomen.

Deze 13-daagse Andalusië natuurreis met verblijf in authentieke 2- en 3-sterren boerderijen, neemt je mee op een route waarbij je gemiddeld twee of drie nachten verblijft per plek en de boerderij als uitvalsbasis kan gebruiken voor natuuractiviteiten.

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Andalusië is een landschap vol met bergen, uitersten en een prachtig klimaat, waarin flora en fauna uitermate goed floreert. De reis maakt een prachtige ronde vanuit Sevilla en verbindt de mooiste natuurgebieden met elkaar met oude boerderijen als uitvalsbasis. Zo is het comfort gegarandeerd en is het niet alleen overdag genieten van de omgeving, maar ook daarna op het terras of in het zwembad met uitzicht op de bergen.

Deze reis maakt in 13 dagen een ronde langs het Aracena natuurpark bij Sevilla, het Donana natuurpark bij Huelva, het Mágina natuurpark bij Jaén, het Subbetica park in de olijvenstreek en het Grazalema natuurpark bij Ronda en in de provincie Cádiz. Naast deze highlights zijn Sevilla, Córdoba, Granada, Antequera en Ronda als culturele afwisseling te bezoeken. Meer tijd? Dan kunnen we deze reis verlengen met een verblijf bij de Sierra Nevada of ook Cabo de Gata in de provincie Almería.

Hoe zit deze 13-daagse Andalusië natuurreis in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, de huurauto allrisk verzekerd, alle overnachtingen in de 2- en 3-sterren oude boerderijen in het dagprogramma op basis van logies en ontbijt (diner is bij te boeken). Daarnaast zijn we onderscheidend in onze zeer uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Andalusië specialisten en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er een aantal optionele privé-activiteiten en in kleine groep bij te boeken. We helpen je hierbij om de reis zo compleet mogelijk te maken. Zo kunnen we natuur- en vogelspot wandelingen organiseren. Maar ook een fietstocht over de Via Verde of culturele extra’s zoals entreekaartjes met gids voor de Mezquita en het Alhambra.

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

Jos van Hulst
Jos van Hulst
2 Juli 2024
We zijn met 4 personen (variërend van leeftijd 69 t/m 71) met de trein door Portugal gereisd zowel de accomodatie als de trein tikkets zijn door Bario Life voor ons verzorgd. Van mooi tot super accomodaties gehad echt een aanrader ontspannen en toch avontuurlijk ook de reisgids / map van wat er zoal in de buurt te bezichtigen is een waarde volle bijdrage die Bario Life voor ons verzorgd heeft. Hou je van zelfstandig reizen en wat avontuur dan is de trein reis echt een aanrader leuk om zelf ook wat op te zoeken en op je eigen tempo te bezoeken.
Angelique Vijge
Angelique Vijge
15 Mei 2024
Hele fijne vakantie gehad in Marokko, de reis was goed georganiseerd door Barrio life. Vragen tijdens de reis werden snel beantwoord. Hele fijne organisatie.
Tineke Draaijers
Tineke Draaijers
13 Mei 2024
Mooie accomodaties.
Dalila F
Dalila F
10 Mei 2024
Zeer bekwame bureau! Heerlijke vakantie gehad en alles perfect geregeld
Hermine Pelser
Hermine Pelser
10 Mei 2024
Barrio life heeft voor ons een erg interessante en goed verzorgde vakantie georganiseerd. Alles verliep zoals we hadden gehoopt!
Jeff van sprew
Jeff van sprew
6 Mei 2024
Excellente organisatie 👌
Elslen Brazil
Elslen Brazil
6 Mei 2024
Uitstekende planning, goeie, snelle communicatie en aantrekkelijk geprijsd. Voor en tijdens reis goeie begeleiding. Dankzij Barrio Life genoten van een heerlijke vakantie in Marokko. In één woord super!
Lute Venema
Lute Venema
28 April 2024
Prima reisorganisatie met persoonlijke benadering en goede communicatie en service

Onze pakketreizen vallen onder de dekking van VZR Garant.
Je leest de voorwaarden van deze garantieregeling op: vzr-garant.nl

 

 

photo

Dag 1,Vliegen op Sevilla en verblijf in Aracena

Deze Andalusië natuurreis, start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Sevilla. Hier hebben we een huurauto voor je klaar staan op het vliegveld en rijd je in 1,5 uur naar het prachtige Aracena natuurpark. Je checkt in bij een echte finca, een Andalusische familieboerderij midden in de natuur, op basis van logies en ontbijt voor drie nachten. De komende dagen kan je genieten van natuur, wandelen en ontspannen.
photo

Dag 2,Wandeling door het fotogenieke nationale park

Na het ontbijt kan je vandaag je eigen plan trekken op basis van je interesse in natuur of cultuur. Het Aracena nationale park bestaat voornamelijk uit beuken- kurk- en eikenbossen. We hebben reisbescheiden opgesteld waarin we je advies geven voor een bezoek aan de witte historische dorpjes in de omgeving. Alsmede zijn er tal van wandelroutes en kunnen we een wandeling met een vogelspotter- of fotografie gids voor je organiseren, alsmede een sterrenkijk activiteit in de avond. Er is uiteraard ook te genieten van het zwembad en de natuur om een dag helemaal niks te doen.
photo

Dag 3, De grotten en Iberico ham van Aracena

Het Aracena nationale park staat binnen Spanje bekend als waar de beste Iberico Spaanse ham vandaag komt. Voor deze ochtend kunnen we een bezoek aan een echte hamdrogerij en boerderij reserveren met uiteraard een proeverij na afloop. Verder geven we je graag advies voor een rijroute langs het grottenstelsel van Aracena, een kasteelstadje, de ijzermijnen en een aantal prachtige meren. Ben je een fijnproever? We kunnen ook een gourmet dag voor je boeken waarbij je naast ham ook de typische paddenstoelen, wild en wijnen kan proeven van de regio.
photo

Dag 4,Het Donana nationale park

Je checkt uit en na het ontbijt rijd je in een uur naar de boerderij die in de buurt van Sevilla hebben gereserveerd. Voor vandaag kunnen we een halve- of hele dagtocht door het Donana nationale park organiseren. Je vertrek dan met een boswachter op een tocht per jeep naar plekken waar de Iberische Lynx, flamingo's, bijzondere vogels en herten en zwijnen te vinden zijn. Een tip voor vogel- en dierenliefhebbers.
photo

Dag 5,Touren door de Guadalquivir regio

We hebben dit mooie landhuis gekozen dat voor cultuurliefhebbers het mogelijk is om vandaag Sevilla te bezoeken. Op een half uur gelegen per auto is het een mooie dagtocht. Graag actief bezig zijn? We kunnen een fietstocht met (Nederlandse)fietsgids organiseren, een boottocht over de Guadalquivir rivier of een wandeling met entreekaartjes en gids aan de mooiste monumenten. Natuur liefhebbers kunnen een fietstocht maken, een kajak tocht over de rivier of genieten van de boerderij omgeving.
photo

Dag 6,De Mezquita van Córdoba of nationaal park Hornachuelos

Na het ontbijt check je uit en vandaag staat er een mooie rijdag op het programma naar het nationale park van Cazorla. We zullen je in de reisbescheiden informeren over de mogelijkheden. Zo kan je onderweg een stop maken in Córdoba en de Mezquita bekijken. Ook is een bezoek aan de Sierra Norte van Sevilla en national park Hornachuelos mogelijk onderweg. Hier kan er gewandeld worden, vogels gespot worden, de tuinen van een paleis bezocht worden en is er een boottocht te maken over het stuwmeer. Bij Cazorla check je bij de boerderij voor drie nachten.
photo

Dag 7,Het natuurpark de Sierra van Cazorla

Na het ontbijt kan je vandaag je eigen plan trekken. De Sierra van Cazorla is een groot natuurpark met veel bos, oude kastelen, thermaal water en veel flora en fauna. Ook wel de longen van Zuid-Spanje genoemd, is dit een mooie plek voor natuurliefhebbers. In onze reisbescheiden informeren we je over de mogelijkheden voor wandelroutes in de omgeving. Geïnteresseerd in vogels spotten? We kunnen een wandeling met een vogelspotter organiseren.
photo

Dag 9,Een dagtocht per auto dwars door het park

Voor vandaag kunnen we je adviseren voor een mooie dagtocht door het Cazorla park. Je maakt dan een mooie rijroute en bezoek je onderweg historische kastelen, mooi gelegen in oude dorpjes. Er is een bezoekerscentrum op de route waar je meer over de flora en fauna te weten kan komen en een mooi merengebied is ideaal voor een wandeling in de omgeving. Een dag ontspannen is natuurlijk ook een goede optie.
photo

Dag 9,De olijvenroute of een bezoek aan Granada

Na het ontbijt check je uit en rijd je vandaag in 2,5 uur naar de boerderij bij het Subbetica park in de olijvenstreek. Er zijn twee routes te maken, een kastelenroute door glooiende olijfbomen velden én een route langs Granada stad. Natuurliefhebbers zullen we adviseren de kastelenroute te nemen en voor wie Granada wil bezoeken, kunnen we entreekaartjes met een gids voor organiseren voor het Alhambra paleis. Een monument wat eigenlijk niet te missen is bij een bezoek aan Granada. Je checkt in bij de boerderij voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 10,Fietsen op een oude spoorlijn

Na het ontbijt kan je vandaag je eigen plan trekken. Het natuurgebied, de Subbetica, ligt midden in de olijfboomgaarden en is ideaal voor wandelen. We kunnen twee activiteiten voor je organiseren. Zo kunnen we fietshuur en kaart voor een halve- of gehele dag op de Via Verde, de oude spoorlijn bijboeken. Alsmede kunnen we een bezoek aan een olijfmolen en proeverij reserveren, zo leer je meer over het ¨groene goud¨ van dit gebied. Wijnliefhebber? Ook een bezoek aan een wijnbodega is mogelijk via ons.
photo

Dag 11,De flamingo´s van Antequera

Na het ontbijt check je uit en rijd je vandaag in een kleine twee uur naar Ronda. Voor vandaag hebben we ook in onze reisbescheiden een aantal suggesties. Zo zullen we meer informeren geven over een bezoek aan het Karstgebergte van El Torcal en de hunebedden bij Antequera. Voor vogelliefhebbers kunnen we een meer adviseren onderweg waar duizenden flamingo's bij elkaar komen. Bij aankomst in Ronda check je in bij een boerderij voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Dag 12,Het Grazalema natuurpark

Na het ontbijt kan je vandaag je eigen plan trekken. Het Grazalema natuurgebied wordt ook wel het ¨Witte Dorpen¨ gebied genoemd van Andalusië. Mooie witte dorpjes liggen gelegen tussen de bergen en heuvels van het natuurpark. In onze reisbescheiden geven we je tips waar je mooie wandelingen kan maken en natuurplekken kan bezoeken. Graag iets minder actief? We kunnen een boemeltrein route langs de witte dorpjes van het Grazalema park aanbevelen met een leuke stop bij een kasteel. Vogelliefhebber? We kunnen een bezoek met een vogelspotter organiseren.
photo

Dag 13,Rijroute door het Grazalema park

Zie je graag meer van het Grazalema park en bezoek je graag Arcos de la Frontera? We hebben een mooie rijroute in onze reisbescheiden waarbij je de mooiste dorpjes bezoekt. streekproducten kan proeven en eindigt bij één van de mooiste Witte Dorpjes, Arcos de la Frontera. Een alternatief is een bezoek aan Ronda met haar Moorse brug of een bezoek per jeep door een stieren reservaat waar stieren worden opgevangen. Ook hier kunnen we een bezoek aan een wijnbodega organiseren.
photo

Dag 14,De vlucht naar Nederland

Na het ontbijt check je uit en rijd in anderhalf uur naar het vliegveld van Sevilla. Op het vliegveld kan je de huurauto inleveren en check je in voor de vlucht terug naar Nederland. Vertrekt de vlucht later op de dag? Dan kan je de dag gebruiken om te ontspannen.

Accommodaties voor deze reis

De 2- en 3-sterren boerderijen en landhuizen die wij aanbieden in Aracena, Sevilla, Cazorla, Olijvenstreek en Ronda zijn allemaal gelegen in de natuur. Het uiterlijk van de gebouwen ziet er landelijk en traditioneel. De kamers van alle accommodaties zijn rustig, landelijk en licht. Sommige kamers hebben een traditionele inrichting en andere een moderne inrichting. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer op de kamer. Een aantal accommodaties hebben algemene ruimtes, zoals een restaurant, bar, wellnesscentrum of lounge. Verder hebben sommige accommodaties buitenfaciliteiten als een buitenzwembad, terras of tuin. Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-3: Aracena

De eerste nachten verblijf je in een boerderij in het natuurreservaat Sierra de Aracena y Picos de Aroche in Aracena. Dicht bij de accommodatie vind je het dorpje Alajar. Verder is de natuurlijke omgeving ideaal om te wandelen, paardrijden of om vogels te spotten. De boerderij ziet er landelijk uit. De kamer zijn comfortabel en rustig ingericht met een privé-badkamer op de kamer. Daarnaast beschikt de boerderij over een lounge en buitenzwembad met terras.

Dag 4-5: Sevilla

De volgende bestemming is Sevilla. Je verblijft hier in een boerderij gelegen in een rustige en natuurlijke omgeving. Ook deze omgeving is ideaal om een wandeling te maken. De boerderij ziet er karakteristiek Spaans uit. De inrichting van de kamer is erg traditioneel en klassiek. Op de kamer is er ook een eigen badkamer aanwezig. Verder biedt de boerderij een lounge en buitenzwembad met terras.

Dag 6-8: Cazorla

Je verblijft in een boerderij in een prachtige natuurlijke omgeving, waar je kan wandelen of genieten van de tuin. Op een paar kilometer van de accommodatie vandaan vind je Cazorla. De boerderij ziet er strak en landelijk uit. De kamers zijn licht ingericht en hebben allemaal een andere stijl. Op de kamer is er een nette privé-badkamer gelegen. Verder beschikt de boerderij over een restaurant en buitenzwembad met terras.

Dag 9-10: Olijvenstreek

In de Olijvenstreek verblijf je in een boerderij hotel op een klein stukje rijden van de beroemde vleermuizengrot en het kasteel van Zuheros. Het boerderij hotel is een gerestaureerd 19e eeuwse accommodatie. De kamers hebben een eenvoudige, moderne en landelijke uitstraling. Ook is er een eigen badkamer aanwezig in de kamer. Verder biedt de accommodatie nog een algemene bar, restaurant, lounge, wellnesscentrum, buitenzwembad, terras en tuin.

Dag 11-13: Ronda

De laatste nachten verblijf je in Ronda in een landhuis buiten het centrum. Het landhuis bevindt zich op een rustige plek aan een meer en ziet er typisch Spaans en modern uit. De kamers zijn modern en ruim ingericht met antieke meubels. Er is een privé-badkamer aanwezig in de kamer. Verder kan er gebruik worden gemaakt van de algemene- en buitenfaciliteiten die het landhuis te bieden heeft. Deze faciliteiten zijn een wellness centrum met fitness, spafaciliteiten, sauna, bar, restaurant, seizoensgebonden buitenzwembad, terras en tuin.
 

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Málaga, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage
 • 13 overnachtingen in genoemde 2- en 3-sterren boerderijen of landhuizen op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Borg (ca. €750-900, klein model), benzine, tolwegen, parkeerkosten in de grote steden (ca. €20 per dag)
 • Lunch en diners
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de directe retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Málaga stad in Zuid-Spanje, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Information rental car

You can pick up your rental car at the airport, but it is also possible to do this at a later time. When booking this trip you will receive a travel document package containing detailed information about the booked rental car.
This trip includes a compact rental car including all-risk insurance, type Ford Fiesta. Below you will find the characteristics of this car. In practice, the actual rental car may be a different car brand. If you would like to book a larger size rental car (middle class, SUV, family car, etc.), please inform us in the quotation form about which type of car you would like.

Features rental car

 • 3rd headrest rear seat (NCAP 5*)
 • 4-way manually adjustable driver's seat
 • 6 airbags (bestuurder, voorpassagier, zijairbags, curtainairbags)
 • Adjustable Speed Limiting Device (ASLD) (NCAP 5*)
 • Automatisch inschakelende dimlichten
 • Boordcomputer met 4.2 inch (monochroom) scherm
 • Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening
 • Elektrisch bedienbare portierramen voor incl. one-touch up/down functie
 • Elektrisch verwarmbare buitenspiegels, geintegr. richtingaanw., uitstapverlichting
 • LED reflector dimlicht met dagrijverlichting
 • Middenconsole met 2 bekerhouders
 • Radiovoorbereiding
 • Tire Repair Kit
 

Reisdetails

 • Reisduur : 14 dagen
 • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
 • Reissom vanaf: €1795 p.p. o.b.v. 2 personen
 • Vervoer : Vlucht en huurauto
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Retourvlucht Nederland- Málaga ✔️ 13 nachten in 3-sterren boerderijen of B&B met ontbijt ✔️ Comfortabele huurauto incl. all-risk verzekering ✔️ Uitgebreid Barrio Life routeboek met tips ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages