Booking for : Actieve vakantie Sierra Nevada

[contact-form-7 id="Select"]

Actieve vakantie Sierra Nevada

Reisinformatie

Actieve vakantie Sierra Nevada met wandelen en outdoor activiteiten

Tijdens deze korte reis heb je de mogelijkheid de proeven van verschillende outdoor activiteiten. Het is een actieve reis waar je geen fysiek niveau voor hoeft te hebben, maar als je graag de uitdaging aangaat zijn de mogelijkheden eindeloos. De reis is zo samengesteld dat je de natuur makkelijk op jezelf kunt verkennen.

We hebben een halve dag een mountainbike met routekaart voor je geregeld. Daarnaast kan je meerdere natuuractiviteiten bijboeken zoals een wandeltocht naar de top van de Sierra Nevada, een mountainbike- en kayaktocht en Canyoning activiteit.

Hoe zit deze Actieve Vakantie Sierra Nevada in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Málaga. Op het vliegveld van Málaga hebben we een huurauto voor je klaarstaan en rijd je in anderhalf uur naar het dorpje Guejar Sierra in de Sierra Nevada. Je verblijft hier in een sfeervolle natuuraccommodatie en op de tweede dag ontmoet je onze outdoor specialist die je een mountainbike meegeeft en routekaart en je veel tips kan geven.

Hoogtepunten Actieve Vakantie Sierra Nevada
De Sierra Nevada is een hoge bergketen in Zuid-Spanje gelegen dichtbij de Middelandse zee en de stad Granada. De bergmeren, hoge toppen en bossen in combinatie met het Mediterraans klimaat maken een bezoek aan de Sierra Nevada zeer aangenaam het gehele jaar door.

De Sierra Nevada trekt een bepaald soort mensen die aangetrokken worden door een passie voor natuur en sport. Er zijn tevens een aantal mooie dorpjes te bezoeken in de buurt van je verblijfplaats Guejar Sierra of je kan de Sierra Nevada in een volle dag rondrijden.

Dag 1,Aankomst in Sierra Nevada

Op het vliegveld van Málaga staat een huurauto klaar en in een kleine twee uur rijd je naar het outdoor dorpje Guejar Sierra. Je bevindt je aan de noordflank van de Sierra Nevada waar je de komende dagen in een kleinschalige natuuraccommodatie verblijft. Bij aankomst kan je vanmiddag alvast een mooie wandeling door het dorp maken en het uitzicht over het stuwmeer bekijken. Tip: Geniet vanavond van gestoofd konijn volgens lokaal recept of een geitenkaas van het gebied.

Dag 2,Mountainbiken door de Sierra Nevada

Vandaag hebben we voor een halve dag een mountainbike gehuurd en een routekaart samengesteld waarmee je zelf op pad kan gaan. Er zijn verschillende routes van eenvoudig tot uitdagend en onze lokale partner kan ook een route voor je maken naar wens. Je kan over gemarkeerde paden fietsen, maar ook door weidse velden en over bergkammen en er zijn mooie uitzichten te bewonderen. Neem je lunchpakketje mee of stop onderweg in één van de bergrestaurantjes.

Dag 3,Wandelen naar de Mulhacén top

Voor vandaag zijn er verschillende opties. Je kan met onze wandelkaarten een dagwandeling maken door de bergen. Mocht je een goede wandelaar zijn, vraag ons dan naar de prijzen voor een dagtocht naar de top van de Sierra Nevada, de Mulhacén. Verder kan je een halve dag kayakken over een bergmeer of een canyoning ervaring meemaken. Mocht je de Sierra Nevada per auto willen verkennen, dan kan je een dag door de Sierra Nevada rijden en stoppen in de kleine bergdorpjes. We adviseren je graag met onze lokale kennis.

Dag 4,Bezoek aan de hammam van Granada

Als je vlucht vandaag laat vertrekt, heb je de mogelijkheid om twee routes te keizen. Je kan via de zuidroute het kleurrijke Alpujarras gebied bezoeken en naar de Middellandse Zee rijden. Of via de noordroute Granada bezoeken met het beroemde Alhambra paleis. Tip: Vraag ons naar de leukste plekjes op de route en maak er nog een heerlijke laatste dag van. Op het vliegveld kan je je huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Begin april tot eind oktober
  • Reissom vanaf: €395 p.p o.b.v. 2 pers.
  • Vervoer : €35 p.p. feestdagen en schoolvakanties
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ 3x overnachtingen in een sfeervolle natuuraccommodatie ✔️ 4 dagen huurauto ✔️ Mountainbike huur voor een halve dag ✔️ Wandelkaart


Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €395 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €175 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p o.b.v. 2 pers.

Retraite vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen