Booking for : Actieve familievakantie Portugal natuurparken en rivierstrandjes

[contact-form-7 id="Select"]

Actieve familievakantie Portugal natuurparken en rivierstrandjes

Reisinformatie

Actieve familievakantie Portugal natuurparken en rivierstrandjes

Tijdens deze reis voor ouders met kinderen voert langs de mooiste natuurparken van Portugal en is naast een vakantie ook echt een rondreis met mooie uitvalsbasissen. Je komt langs Porto, de Douro vallei, Serra da Estrela bergen, het Xisto gebied, Sintra-Cascais en Lissabon.

Deze 15-daagse Actieve familievakantie Portugal natuurparken en rivierstrandjes is ideaal voor ouders met kinderen onder de +-14 jaar oud. Er kan namelijk volop gezwommen worden in rivieren en meren, maar de reis is voornamelijk gericht op de natuur en spendeert minder dagen aan de kust of in de stad. De reis is een combinatie van huisjes, appartementen en B&B met ontbijt. Sommige accommodaties hebben ook een zwembad.

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Je begin de reis in Noord-Portugal, dé regio van Portugal waar de natuur volop aanwezig is. Hier zijn het de watervallen, stroomversnellingen, rivierstrandjes die ruimte bieden voor rustig zwemmen, kajakken en boottochten. Noord-Portugal is tevens erg bergachtig, waardoor er mooi gefietst en gewandeld kan worden.

Het berggebied van de Serra da Estrela is perfect voor natuurliefhebbers en er is veel te ontdekken voor kinderen. De reis combineert in deze hoek van Portugal ook de regio´s van de 12 historische kasteeldorpjes en de 42 leistenen Xisto dorpjes, beiden sprookjesachtig en magisch te noemen.

Verder gaat het zuidwaarts naar rivierstrandjes, meren om te zwemmen en via kastelen naar de kust van het natuurpark Sintra-Cascias. Bekend van de Hans & Grietje sprookjespaleizen, maar ook surflessen langs de kust en dierenparken. Lissabon is toe te voegen aan de reis als laatste stop.

Hoe zit actieve familievakantie Portugal in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, de gezinshuurauto all-risk verzekerd, alle overnachtingen in appartementen en huisjes op basis van logies en B&B met ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Portugal specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt. Zo kunnen we boottochten, kajaktochten en surflessen bijboeken.

De reis van begin tot einde

 • Vlucht vanuit Nederland naar Porto
 • 2 nachten in Porto
 • 2 nachten in de Douro regio
 • 3 nachten in Serra da Estrela
 • 3 nachten in de leistenen dorpjes
 • 4 nachten in het natuurpark Sintra-Cascais
 • Vlucht vanuit Lissabon naar Nederland

 

Deze reizigers gingen je voor

Bekijk de reviews van onze klanten

''Wij wilden het echte Portugese denken, eten, wonen, en werken ervaren.

Het was verbazend hoe Barrio Life daarin is geslaagd! Alle activiteiten waren gericht op lokaal, ecologisch, duurzaam. Het viel op hoe enthousiast de betrokkenen (gidsen, rondleiders) waren met deze formule.''

''Met gezin in auto één week rondgereisd door Marokko. Was super! Vooraf goed advies gehad over de route en daarom veelmooie plekjes gezien.

Steeds sfeervolle en kleinschalige overnachtingen; precies zoals wij het leuk vinden. Met als hoogtepunt overnachting in de woestijn. Veel dank, wij zijn positief verrast door Marokko en door Barrio-life!''

''De voorgestelde reis werd volledig aan onze wensen aangepast. Alles was mogelijk. Al onze accommodaties waren werkelijk schitterend! Op vakantie reageerde ze snel op de mail. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar.

Voordat we vertrokken kregen we de reisbescheiden met de planning en veel aanvullende informatie en tips toegestuurd.''

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant.

photo

Dag 1,Vliegen op Porto

Deze 14-daagse actieve familievakantie Portugal start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Porto. Hier hebben we een ruime gezinsauto klaar staan en in een half uur rijden jullie naar het guesthouse wat we bij het strand van Porto voor jullie hebben gereserveerd. Je checkt hier in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. Vanmiddag kan je genieten van het strand en de zwembaden in de rotsen aan de kust. We informeren je er meer over in onze reisbescheiden.
photo

Dag 2,Een boottocht over de Douro rivier

Na het ontbijt kan je vandaag op pad gaan om het centrum van Porto stad te bezoeken. Naast onze reguliere tips over het culturele gedeelte van de stad, tref je ook tips speciaal voor kinderen. We adviseren je welke leuke stadsparken te bezoeken zijn, maar ook een dieren- en vogeltuin, het trammuseum en een waterpark met glijbanen voor op een warme dag. We kunnen voor vandaag een mooie boottocht bijboeken over de Douro rivier, waarbij je met de kinderen de stad op een inspirerende manier van het water ziet.
photo

Dag 3,Mooi rijden langs de Douro rivier

Vanochtend checken je uit na het ontbijt en rijd je in een kleine twee uur naar de Douro Vallei bij het plaatsje Pinhao, de volgende verblijfplaats. In onze reisbescheiden tref je tips voor stops onderweg en een mooie autoroute langs de rivier. We adviseren je over een waterpark met glijbanen en een paar mooie oud stadjes voor onderweg, alsmede een rivierstrandje om te zonnen en te zwemmen voor de kinderen. Aangekomen op de B&B in de Douro streek check je in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt en kan je genieten van het zwembad.
photo

Dag 4,Per stoomtrein door de vallei

Na het ontbijt kan je vandaag erop uit met onze reisbescheiden tips. Je kan een kasteel bezoeken, een oud treinstation en een bezoek aan een wijnbodega en zien hoe de druiven groeien is ook een mogelijkheid. Langs de Douro rivier ligt een spoorlijn waar een stoomtrein (leuk voor kleinere kinderen) voert en een boemeltrein. We kunnen de stoomtrein voor jullie reserveren voor vandaag. Wie graag van de gebaande paden komt en meer van de natuur wil zien, kan onze jeeptocht bijboeken waarbij je op een stoere tocht door de binnenlanden rijdt
photo

Dag 5,Prehistorische rotstekeningen in de natuur

Vanochtend check je uit na het ontbijt en rijd je in 2,5 uur naar het Serra da Estrela gebergte, de volgende verblijfplaats. Deze ochtend kan je per kayak nog een tocht maken over de Douro rivier of kunnen we een boottocht organiseren over de rivier. Een laatste afscheid alvorens je de Douro rivier verlaat. Lijkt het je leuk om oude rotstekeningen te zien? In onze reisbescheiden adviseren we je over een tour met een gids door natuur, onderweg richting Serra da Estrela. Je checkt in voor drie nachten op basis van logies in je eigen huisje.
photo

Dag 6,Wandelen naar watervallen en suppen op bergmeer

Vandaag kan je je eigen plan trekken en kiezen uit een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten om te ondernemen. Reis je in de zomer? We geven je tips over een rivierstrandje midden in de bergen in een pittoresk oud dorpje. Er is een wandeling te maken naar watervallen om op te frissen er we kunnen een les suppen, (op een surfbord staan en peddelen) op een mooi bergmeer voor je organiseren. Onderweg tussen al deze waterplekken kom je de mooiste natuur tegen van het gebergte.
photo

Dag 7,De 12-historische en sprookjesachtige dorpjes

Rondom het Serra da Estrela gebergte liggen twaalf historische dorpjes, welke soms net uit de film Lord of the Rings komen. Kastelen, grotwoningen, oude burchten en tal van verbazingwekkende settings. Wie houdt van cultuur, maakt een mooie route met onze tips in de reisbescheiden. Het wol- en broodmuseum, typisch van de streek, is mooi om te combineren op deze interessante dag. Voor vandaag kunnen we ook mountainbikes klaarzetten alsmede een rotsklimcursus als beginnerscursus aanbieden om deze magnifieke bergen te bedwingen.
photo

Dag 8, Abseilen door de bossen

Vanochtend check je uit en rijd je in 2,5 uur naar de volgende verblijfplaats, het Xisto leistenen dorpjes gebied. Vandaag kan je genieten van een aantal mooie stops op de route. Zo tippen we je over een klimpark waar je hoog tussen bomen abseilt. Op de route ligt een rivier waarin je kan zwemmen onder de oude stenen bruggen van een pittoresk dorpje. Net alsof je in een film zit. Verder liggen er twee grote rivierstranden in de bossen, waar je kan zwemmen. In het Xisto gebied bij het dorpje Cerdeira check je in voor drie nachten in een eigen huisje op basis van logies.
photo

Dag 9,Wandelen door het Xisto gebied

Het Xisto gebied, ofwel leisteen in het Nederlands, is een gebied van 42 dorpjes die op de historische lijst staan van Portugal om hun authentieke karakter. Je verblijft deze dagen in je eigen leistenenhuisje in de bossen en voor wandelaars en natuurliefhebbers is dit de perfecte uitvalsbasis. Tussen de dorpjes liggen mooie wandelpaden en je kan vandaag met de kinderen mooie boswandelingen maken door de omgeving. Er zijn waterraden, beekjes, huisjes etc. te ontdekken en er is een spannende hoge schommel boven de vallei.
photo

Dag 10,Rivierstrandjes en kayakken door de bossen

Rondom de Zezere rivier, driekwartier ten zuiden van Cerdeira ligt een ideaal gebied voor een dagtocht met kinderen. Oude bruggetjes, grote meren, rivierstrandjes met goudgeel zand, helder water en kayakken. Het is een echte waterdag en omgeven door dichte mooie bossen. We informeren je er meer over in onze reisbescheiden. Liefhebbers van dieren? We informeren je over een dierenpark in de buurt van de dorpjes. Cultuurliefhebbers kunnen vandaag Coimbra stad bezoeken en het madurodam van Portugal bekijken, alsmede een boottocht maken langs de stad.
photo

Dag 11,Kastelenroute naar de kust

Vanochtend check je uit en rijd je in 2,5 uur naar de laatste verblijfsplaats van de reis, het natuurpark Sintra-Cascais. Voor vandaag zijn er op de route een aantal mooie stops te maken. Ontdekkingstocht langs kastelen? We adviseren je waar je met een boot naar een kasteel op een eiland vaart en waar kinderen op kasteelmuren kunnen klimmen. Grotten bezoeken onder de grond of dinosaurusvoetafdrukken bekijken? We informeren je er meer over.  Aangekomen in Sintra-Cascais check je in voor vier nachten in een huisje op basis van logies.
photo

Dag 12,Stranden van Sintra

Vandaag kan je genieten van een mooie stranddag aan de stranden van het Sintra-Cascais natuurpark. Het natuurpark Sintra-Cascais staat bekend om de bossen in he heuvels bij het plaatsje Sintra en de hoge kliffen aan de kust. We geven je ook tips over een mooi zwembad naast de kust in de natuur. Actief bezig zijn? We kunnen mountainbikes voor je klaarzetten voor een fietstocht en we kunnen een ¨Bouldering¨ activiteit bijboeken, waarbij de kinderen onder begeleiding klimmen over grote stenen in het natuurpark.
photo

Dag 13,De sprookjesachtige paleizen van Sintra

Sintra staat bekend om de zomerverblijven van het Portugees Koningshuis. Het zijn mooie paliezen, landhuizen met groten tuinen en er is veel te ontdekken voor kinderen. In onze reisbescheiden informeren we je over hoe je je bezoek organiseert. Ook is er een museum waar de sprookjes en sages van Sintra verteld worden, leuk om een bezoek mee te starten. Liever aan het strand zijn? We kunnen een golf- en bodyboardsurfles organiseren voor vandaag als beginnersles.
photo

Dag 14,Dierenparken

Sintra staat bekend om de zomerverblijven van het Portugees Koningshuis. Het zijn mooie paleizen, landhuizen met groten tuinen en er is veel te ontdekken voor kinderen. In onze reisbescheiden informeren we je over hoe je je bezoek organiseert. Ook is er een museum waar de sprookjes en sages van Sintra verteld worden, leuk om een bezoek mee te starten. Liever aan het strand zijn? We kunnen een golf- en bodyboard surfles organiseren voor vandaag als beginnersles.
photo

Dag 15,De vlucht terug naar Nederland

Vanochtend check je uit en rijd je in een uur naar het vliegveld van Lissabon. Hier kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht. Zou je de reis graag aanpassen? We kunnen een verblijf in Lissabon aan het begin of einde toevoegen. We kunnen de reis ook verlengen met de Algarve of de zuidelijkere Costa Vicentina kust. Alsmede kunnen we op alle verblijfsplaatsen dagen korter of langer aanpassen. Informeer ons over je wensen en we helpen je graag verder.

Accommodaties voor deze reis

Het hotel, landhuis, huisje, vakantiehuis en de lodge die wij aanbieden in Porto, Douro, Serra de Estrela, Schist en Sintra-Cascais zijn allemaal gelegen in het centrum of de natuur. Het uiterlijk van de gebouwen ziet er karakteristiek en charmant of modern uit. De kamers van alle accommodaties zijn eenvoudig, rustig en knus ingericht. Sommige kamers hebben een traditionele inrichting en andere een moderne inrichting. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer op de kamer. Een aantal hebben ook buitenfaciliteiten, zoals een patio, zwembad of terras, waar je gebruik van kan maken.  

Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Porto

De eerste nachten verblijf je in de oude binnenstad van Porto. Het hotel is gevestigd in een karakteristiek gebouw met Zuid-Europese trekken. De (familie)kamers zijn licht en eenvoudig ingericht en beschikken ieder over een privé-badkamer. In het hotel kun je ook gebruik maken van de patio.

Dag 3-4: Douro regio - Pinhao

Je verblijft in de Douro regio op een rustige ligging. De accommodatie is gevestigd in een modern landhuis en biedt uitzicht op het Meadas-gebergte. De familiekamers zijn ruim en hebben een moderne inrichting, iedere kamer beschikt over een privé-badkamer. Daarnaast is er een algemene lounge en een recreatieruimte. Buiten is een zwembad met terras waar je lekker tot rust kan komen.

Dag 5-7: Serra de Estrela

In Serra Estrela verblijf je in een natuurlijke omgeving in het Serra da Estrela natuurgebied. Je verblijft in een lodge op het Eco Resort. De lodge is eenvoudig ingericht, met onder andere een kitchenette, een woonkamer en een privé-badkamer. Ook is er een terras aanwezig. In de omgeving kun je verschillende buitenactiviteiten ondernemen.

Dag 8-10: Schist

De volgende bestemming is het Schist gebied. Je verblijft hier in Cerdeira op een rustige ligging op de berg Serra Da Lousã. Je verblijft hier in een typisch authentiek huisje. De huisjes zijn modern ingericht met typische architectuur. Het huisje beschikt over een eigen kookgelegenheid en woongedeelte evenals een privé-badkamer. Buiten kun je gebruik maken van het terras.

Dag 11-14: Sintra-Cascais

De laatste nachten verblijf je in Sintra-Cascais in een landelijke omgeving op 3 kilometer van het strand. Het vakantiehuis heeft een warme Zuid-Europese uitstraling. De kamers zijn open, fris en degelijk ingericht. Het vakantiehuis beschikt onder andere over een keuken en woonkamer, daarnaast is er ook een privé-badkamer aanwezig. Buiten is er een algemeen zwembad en terras waar je gebruik van kan maken.

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht vanuit Nederland naar Porto, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage
 • 13 overnachtingen in familieaccommodaties op basis van logies en soms ook ontbijt
 • Gezinshuurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Borg (ca. €950, groot model), benzine, tolwegen, parkeerkosten in de grote steden (ca. €20 per dag)
 • Ontbijt, lunch en diners
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Vluchtinformatie

Deze reis is inclusief de rechtstreekse heenvlucht van Nederland naar Porto stad en de terugvlucht van Lissabon naar Nederland, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanuit Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Wil je zelf je vlucht boeken? Laat het ons weten en wij bieden u de reis exclusief de vlucht aan.

Informatie huurauto

U kunt uw huurauto ophalen op de luchthaven, maar het is ook mogelijk om dit op een later tijdstip te doen. Bij het boeken van deze reis ontvangt u een reisdocumentpakket met gedetailleerde informatie over de geboekte huurauto.
Deze reis is inclusief een standaard compacte huurauto inclusief all-risk verzekering, type Peugeot 308 Estate geschikt voor gezinnen. De daadwerkelijke huurauto kan in de praktijk een ander automerk zijn. Als u een grotere huurauto wilt boeken (middenklasse, SUV, gezinsauto, etc.), laat ons dan in het offerteformulier weten welk type auto u wilt.

Eigenschappen huurauto

 • 3e hoofdsteun achterbank (NCAP 5*)
 • Aanpasbare bestuurderstoel
 • Adoptieve voor airbags (passagiersairbag, zijairbags voor, voor- en achterruitairbags)
 • Cruisecontrol met instelbare snelheidsbegrenzer
 • LED-dagrijverlichting geïntegreerd in de koplampen
 • Electrische achter ruiten met kinderslot
 • ABS anti-lock braking system met EBFD electronische rem bekrachtiging en  EBA noodrem assistent
 • Visibility Pack: Automatische aan gaande lichten, regensensor, Follow Me Home licht en automatisch dimmende binnenspiegel
 • Peugeot Connect 3D NAV, Mirror Screen functie en Capacitive touchscreen
 • Center arm steun tussen voorstoelen met opslag ruimte en bekerhouder
 • Achteruit parkeer hulp en achteruit rij camera 180° Visopark
 

Reisdetails

 • Reisduur : 15 dagen
 • Beste seizoen : Eind april tot eind oktober
 • Reissom vanaf: €1495 p.p. o.b.v. van 4 personen
 • Vervoer : Vlucht en huurauto
 

Inbegrepen bij deze reis

✔️ Retourvlucht Nederland- Porto- Lissabon ✔️ 14 nachten in familie accommodaties op basis van logies ✔️ Ruime gezinsauto incl. all-risk verzekering ✔️ Uitgebreid Barrio Life routeboek met tips voor families en kinderen ✔️ 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor ✔️ Administratie- en boekingskosten

Recommend Tour Packages