Overnachten onder de sterrenhemel van Merzouga

Ait ben Haddou Marokko

Merzouga is een dorp in het zuidoosten van Marokko en is gelegen aan de rand van het Marokkaanse woestijnduingebied Erg Chebbi. De inwoners leven van landbouw maar ze hebben geen rivieren om hun akkers te irrigeren.

In 2006 vonden er verwoestende plotselinge overstromingen plaats in Merzouga. Dit zorgde ervoor dat 1.200 mensen geen dak meer boven hun hadden en er vielen enkele doden.

Het weer in Merzouga is erg wisselend. De wintermaanden zijn koel maar zonnig. Overdag is het dan net iets warmer dan 10 graden en ’s nachts is het koud. Tijdens de lente is het overdag al snel 25 graden maar zijn de nachten koel. De zomermaanden zijn ontzettend heet, dag en nacht. Regen valt eigenlijk nooit en wanneer het valt, dan alleen motregen of korte buien.

Omdat Merzouga zo klein is, is er niet ontzettend veel te doen. Er zijn maar een aantal huisjes en de rest van de bebouwing bestaat vooral uit souvenirwinkeltjes en kleine reisbureaus waar je een nacht in de woestijn kan boeken.

 

Meer weten over Merzouga en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.