Overnachten in de Erg Chegaga woestijn in Marokko

Erg Chegaga is een van de twee Saharaanse erg in Marokko. De duin ligt in het Souss-Massa-Draa-gebied. Met een lengte van ongeveer 40 kilometer en een breedte van 15 kilometer en sommige duinen hoger dan 60 meter is het de grootste en wildste duin van Marokko.

Erg Chegaga was vroeger een soort herkenningspunt voor mensen uit Timboektoe. Wanneer zij de duinen bereikten wisten ze dat ze op de goede weg waren. Erg Chegaga is veel jonger dan Erg Chebbi: toeristen komen hier eigenlijk pas sinds 1990. Desalniettemin komen er steeds meer toeristen naar Erg Chegaga. Hierdoor ontstaan er veel meer kampen waar je kunt overnachten.

Wist je dat er een legende rond gaat over erg Chegaga? De legende luidt dat er ooit een man met een kameel over het duin ging. De man werd moe en heeft daarom zijn kameel achter gelaten. Met de gedachte dat de kameel hem niet meer zou kunnen vinden is hij in slaap gevallen. Echter heeft de kameel de man wel gevonden en werd de man opgegeten.

Zoals hierboven beschreven heeft Erg Chegaga duinen van soms wel hoger dan 60 meter. Soms is het een hele klim om boven te komen door de wind, het zand en de brandende zon maar het uitzicht wat je hebt op zo een duin is zeker de moeite waard. In deze duinen kunnen je mooie en leuke kamelentochten maken.

 

Meer weten over Erg Chegaga en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.