Ourika

Wat te doen in Ourika?

De Ourika vallei is een vallei waarin de rivier Ourika stroomt en bevindt zich aan te rand van de hoge Atlas. De Ourika vallei ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Marrakech. De mooiste tijd om de vallei te bezoeken is van februari tot april omdat de walnoten- en kersenbomen dan in bloei staan, wat een mooi uitzicht geeft.

Langs de weg die je door de vallei leidt kom je meerdere Argan-oliecoöperaties tegen. Hoewel de Argannoot niet in de vallei groeit, wordt deze hier wel op de traditionele manier verwerkt door coöperaties waar voornamelijk Berbervrouwen werken. Vaak kun je de traditionele productie van de Arganolie bekijken op de plekken waar deze verkocht worden. Arganolie is bekend als cosmetisch en culinair product. Er wordt gezegd dat het erg goede bijwerkingen heeft voor de huid. Uiteraard vertelt men je hier graag alles over.

Een bezoekje aan de Ourika valley is een ideale dagtrip om de hitte van de stad te ontvluchten. Het is een trip die door zowel locals als toeristen veel gemaakt wordt. Door de afkoeling die de vallei biedt is het in de zomer een drukbezochte plek en er is daarom van alles te doen.

Van december tot maart is er kans op hoogwater door regen in de bergen. Dit houdt in dat delen van de vallei onbereikbaar en zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Informeer dus in deze periode even naar het weer in de bergen.

Secret tips van Barrio Life!

# History tip! Het dorpje Aghmat is een leuke stop op weg naar de vallei, als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. Dit was namelijk een belangrijke hoofdplaats rond 800 voor Christus. Deze plek was ook belangrijk voor de handelskaravanen die van Marrakech naar sub-Sahara Afrika trokken als stopplaats voor- of nadat ze de bergen passeerden. In Aghmat is een mausoleum te bezoeken en er zijn opgravingen van een hammam, moskee en de oude irrigatiesystemen van de stad.

# Hike tip! De grootste attractie van de vallei is de hike naar de zeven watervallen van Setti Fatma. Je kunt hier een kleine wandeling maken van 20 minuten tot de eerste waterval of een dag lang hiken langs alle watervallen. Het is een prachtige en rustieke plek en een ideale plaats om de mooie Marokkaanse natuur te bewonderen op een relaxte manier.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Ourika? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Ourika kan combineren met onze Marokko rondreis noord en zuid. Bekijk dan hier de reisinformatie.