Op pad met Rafa in Monachil naar het Andalusische ezelreservaat

De activiteit
Geniet van deze mooie omgeving in de Sierra Nevada, waar je in de randgebieden van het dorp Monachil kennis maakt met Rafa, een man met een ware passie voor zijn Andalusische ezels. Met veel plezier verwelkomt hij je met een traditioneel geklede ezel en begin je aan een leuke tour. In circa 4 uur leer je meer over de Andalusische gebruiken en leefstijl, en de met uitsterven bedreigde Andalusische ezels. Een unieke activiteit!

Al wandelend door de natuur, omgeven door vijgenbomen, olijvenbomen en kersenbomen, kom je uit op de plaats waar de geiten gemolken worden. Als je het leuk vindt dan mag je zelf een poging wagen, durf je het aan? Later in de tour zul je ook zien hoe geitenmelk uiteindelijk tot geitenkaas wordt bereid. Vervolgens leidt Rafa je naar het ezelreservaat, waar de vriendelijke, met uitsterven bedreigde Andalusische ezels balkend in de schuur staan. Je kunt de ezels borstelen en voeren, en jonge kinderen kunnen zelfs een ezeltochtje maken. Een mooie bijkomstigheid van deze locatie is het prachtige uitzicht dat het biedt op de Sierra Nevada. Al met al kijk je terug op een fantastische dag waarbij je een kijkje hebt gekregen in het Andalusische dagelijkse leven van de inspirerende Rafa.

Gids Rafa
Rafa heeft samen met zijn vrouw in de stad gewoond, waar hij jarenlang als dokter werkte. In zijn werkzaamheden ervoer hij echter veel negatieve momenten waarbij de dood centraal stond. Op een dag realiseerde hij zich dat hij oprecht wilde genieten van zijn leven, en een drastische verandering volgde: Rafa verhuisde naar het platteland nabij Monachil om zijn passie voor de zorg en de Andalusische ezels te kunnen combineren. Met veel plezier biedt hij reeds 4 á 5 jaar deze activiteit aan en deelt hij graag informatie en verhalen over zijn liefde voor de ezels en de Andalusische leefstijl. Een gezin met hun kleine dochter is een van de mooiste herinnering aan de tour. Met een gesloten hand kwam het jonge meisje naar Rafa toe en opende deze voor hem. Een koperen munt van 5 cent glinsterde in haar hand en liefdevol vertelde ze dat ze Rafa zó graag wilde helpen. Deze momenten motiveren hem om immer door te blijven gaan met zijn werkzaamheden die hij ook wel als een hobby ervaart. Naast het werken als gids tijdens deze activiteit houdt Rafa zich in zijn vrije tijd namelijk het liefste bezig met ‘más burros’: meer ezels!

Deze ervaring zelf meemaken?

Tijdens de 8-daagse vrijwilligerswerk met dieren reis, brengen we je naar deze activiteit en nog veel meer. Of voeg de activiteit toe aan een bouwsteen Granada.