Op groepsreis naar de Azoren – 5 x avontuurlijke activiteiten

Sao Miguel

De Azoren, een archipel van negen vulkanische eilanden, is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers. Tijdens een groepsreis naar deze betoverende bestemming maak je kennis met talloze avontuurlijke activiteiten. In deze blog delen wij 5 avontuurlijke activiteiten op de Azoren.

 

1.De vulkanische grotten verkennen

De Azoren zijn gevormd door vulkanische activiteit, waardoor het mogelijk is om de indrukwekkende grotten en lavatunnels te verkennen. Ga op een spannende verkenningstocht en ontdek de mysterieuze ondergrondse wereld. Bezoek bijvoorbeeld Gruta do Carvão op het eiland São Miguel. Een kleine maar zeer indrukwekkende grond die je samen met een professionele gids betreedt. Loop met je groep door de donkere en mysterieuze tunnels en leer meer over de vulkanische grotten.

 

 

2.canyoningCanyoning in adembenemende kloven

Voor avontuurlijke groepen is canyoning een perfecte activiteit. Daal af in prachtige kloven, spring in natuurlijke zwembaden, glijd over rotsen en abseil langs watervallen. Op de Azoren zijn er verschillende canyons voor een ervaring waar je zeker een adrenaline kick van krijgt. Neem bijvoorbeeld deel aan een canyoning tour bij Ribeira dos Caldeirões op het eiland São Miguel. Hier krijg je de juiste uitrusting en begeleiding en geniet je ondertussen van de prachtige natuuromgeving.

 

Azoren

3.Walvissen en dolfijnen spotten

De Azoren staan bekend om de diversiteit aan zeeleven die je zeker niet mag missen. Stap aan boord en vaar de oceaan op om unieke dieren, zoals bultruggen, walvissen en tuimelaars in hun natuurlijke habitat te spotten. Geniet van de frisse zeegeur en verken ook gelijk de kustlijn van de Azoren. Op het water heb je een indrukwekkend uitzicht op de spectaculaire kliffen en afgelegen baaien. Fan van dolfijnen? Op het eiland Terceira kan je zelfs zwemmen tussen de dolfijnen.

 

 

Azoren4.De spectaculaire Pico-vulkaan beklimmen

Pico, het op een na grootste eiland van de Azoren, herbergt de hoogste berg van Portugal, de Pico-vulkaan. Deze iconische berg beklimmen is een uitdaging die zeker voldoening geeft. Tijdens de tocht word je beloond met adembenemende landschappen met bergen, kratermeren en weelderige groene valleien. Er zijn veel wandel- en trektochten mogelijkheden voor groepen van verschillende niveaus. Met een ervaren gids aan je zijde bereik je de top van de Pico-vulkaan veilig en geniet je van een onvergetelijke ervaring samen met je team.

 

 

5.Snorkelen en duiken tussen de gekleurde vissenAzoren

Ontdek de onderwaterwereld van de Azoren tijdens een duik- of snorkeltocht. De eilanden hebben kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven, waaronder kleurrijke vissen, schildpadden en zelfs onderwatervulkanen. Ga snorkelen bij Ilhéu Vila Franca Campo. Wat deze plek extra uniek maakt is dat je snorkelt in een gezonken vulkaan. Het kristalheldere water en het kleine, charmante strand vormen een uitstekende plek om te gaan snorkelen. Naast snorkelen kan je ook erg goed duiken rondom de Azoren. Het Princess Alice Rif is veruit de mooiste plek om te duiken. Daal met 35 meter af naar de piek van een zeeberg en bewonder de roggen en de gekleurde en diverse vissen.

 

 

Het grote aanbod van avontuurlijke activiteiten maken de Azoren de ideale bestemming voor een groepsreis. Van het verkennen van vulkanische grotten tot canyoning en van walvissen spotten tot het beklimmen van de Pico-vulkaan. Plannen om met een groep naar de Azoren af te reizen? Doe gratis en vrijblijvend een reisaanvraag.