De 7 reisthema´s van Barrio Life

Creatief reizen, contact met de lokale bevolking, Win-Win en duurzaam reizen zijn de termen die ons het beste beschrijven.

Creatief reizen: De 7 reisthema’s

Onze reizen hebben elk een specifiek reisthema. Het voordeel van een thematische reis is dat de reisroute en activiteiten vaak beter aansluiten bij je reiswensen. De accommodaties waarin je overnacht zijn erop uitgezocht, de reisroute komt op de juiste plekken en we geven je specifieke tips geven voor onderweg.

Maak je graag een combinatie van reisthema´s of ga je liever voor een reis langs de highlights? Dat kan uiteraard. Laat het ons weten en dan passen we je voorkeursreis in een handomdraai aan naar wens.

Onze reisthema’s zijn Hike, History, Explore, Meet, Take Care, Inspire en Taste. Wil je weten wat een bepaald thema inhoudt? Bekijk dan onze reisthema pagina’s, waar je ook meteen alle rondreizen, bouwstenen en activiteiten kan vinden.

Contact met de lokale bevolking

Het leven verteld door een wijnboer in de Douro vallei of door een nomade in de Sahara is een wereld van verschil, maar het zijn vaak de universele waarden die terugkomen en de herinneringen aan dit soort ontmoetingen die bij blijven.

Of je nu kiest voor een overnachting in een homestay in de bergen of een culinair boutique hotel in de stad, voel je welkom en geniet van het persoonlijk contact bij al onze accommodaties. Een huurauto is vaak het meest geschikt, maar bekijk ook onze treinreizen, hippybus campers of vraag waar we op de route een lokale bus kunnen boeken.

In elke reis of bouwsteen is vaak een workshop of lokale activiteit opgenomen. Er zijn meer optionele activiteiten bij te boeken op elke plek waar je verblijft. We hebben een groot netwerk van lokale gidsen en krijgen de beste tips. Zodra je de ‘sociale etiquette’ kent gaan deuren open die voor anderen gesloten blijven.

Win-Win en duurzaam reizen

De gidsen waar je tijdens je reis mee op pad gaat hebben we gekozen, omdat ze ethisch omgaan met hun gemeenschap. Ze zorgen ervoor dat reisinkomsten terugvloeien en iedereen voordeel behaalt.

We betalen onze partners goed, zodat je als reiziger bijvoorbeeld niet naar een tapijtenwinkel gebracht wordt ter compensatie van een te laag salaris. We verstrekken je ook handige informatie over de bestemming waarin we advies geven over lokale gebruiken. Mocht je willen, dan kun je de CO2 van je reis via onze partner Greenseat compenseren.

Barrio Life valt onder Stichting Yourney en heeft daardoor geen winstoogmerk. Dit betekent dat winst na salarissen naar de stichting vloeit en geïnvesteerd wordt in sociale projecten op onze bestemmingen.

Wil je ons iets vragen over onze reisfilosofie? Dat kan!

Wij beantwoorden graag je vraag!

Wil je ons iets vragen over onze reisfilosofie? Dat kan!
Wij beantwoorden graag je vraag!