Ontsnap aan de massa: 5x verborgen stranden van Andalusië

Genieten van het strand maar geen zin in de toeristische drukte? Dan zijn deze 5 verborgen stranden van Andalusië voor jou bestemd. Ontdek hoe mooi en rustig de kust van Spanje is en laat je inspireren door een van de onderstaande stranden.

 

 

Playa el Palmar 

Een van de parels onder de verborgen stranden die je in Andalusië vindt, is Playa el Palmar. Het strand is zo’n 8 kilometer lang. Dit betekent dat er genoeg ruimte is voor jou om in alle privacy te zonnen of om een lange wandeling te maken. Snorkelen in het kristalheldere water bij dit strand is een activiteit die jij met je vrienden of familie moet doen. Langs het strand vind je fantastische restaurants waar de geur van verse paella aan je voorbij komt en waar de koude sangria al op de tafel staat. 

 

 

 

Playa los Muertos 

 Playa los muertos is een iets wat meer afgelegen strandje. Parkeer de auto, loop een klein stukje en dan stuit je op een parel van een strand. Dit strand is het perfecte strand om in in alle privacy te genieten van de Spaanse zon! De naam van het strand klinkt misschien niet zo aantrekkelijk (strand van de doden) maar niks is minder waar! Het water is glashelder waardoor je de mooiste vissen tussen je benen door ziet zwemmen. Let wel op dat je zelf iets te eten en drinken meeneemt, er zijn namelijk helemaal geen faciliteiten aanwezig. In andere woorden, neem je picknickkleed, duikbril en lunchbox mee en je dag kan niet meer stuk! 

 

 

 

Playa de Mazagon

Playa de Mazagon staat bekend om haar fraaie hoge kliffen. De kustlijn die zich uitstrekt tot maar liefst 9 kilometer wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Je bevindt je verder van de haven wat betekend dat je wat dieper in de natuur bent. Met een ongerepter landschap heb jij echt het gevoel dat je in een Spaans natuur paradijs bent. De Hoge afgebrokkelde kliffen zorgen er voor dat je uit de wind geniet van het uitzicht en de warme zon. Om het bezoek compleet te maken, huur een paard om de zonsondergang te beleven met de rustgevende zee geluiden op de achtergrond. Dit is toch de mooiste manier om de kustlijn te verkennen?

 

 

 

 

 

Playa de Calahonda

Playa de Calahonda betekent letterlijk ‘diepe baai’ en daar is niks aan gelogen. Gelegen in Costa Tropical is dit een van de meest spectaculaire stranden van Andalusië. Strijk neer bij een van de typisch Spaanse restaurantjes waar je een heerlijke borrelplank bestelt met olijven uit de regio en de typisch spaanse iberico ham.. Het strand behaalt niet voor niks al jaren een ‘blauwe vlag’. Dit is het kwaliteitskeurmerk voor stranden in de EU. Playa de Calahonda dankt de blauwe vlag aan haar kristal blauwe water en de faciliteiten die ze haar bezoekers te bieden heeft.

 

 

 

Playa Monsul 

Met haar staande lava-formatie in het midden van de branding is Playa Monsul niet te missen. Door het kristalheldere water zie je de levendige onderwaterwereld perfect. Leuk dus om te gaan snorkelen! Misschien herken je het strand wel ergens van. Allerlei beroemde filmset zijn hier opgenomen, zoals ’the neverending story’, ’the last crusade’ en ‘Indiana Jones’. Dit wil je toch zien?