Ontdek het lokale leven in Zaouia Sidi-Abd-Enabi

Dit oasedorp ligt naast de Jebel Bani bergen en kijkt uit over de vlaktes en je ziet in de verte de zandduinen van Erg Chegaga liggen. Het dorp heeft ongeveer 100 inwoners en de bron van inkomst bestaat uit geiten hoeden en akkerbouw.

Deze oase heeft een bijzondere geschiedenis en de stichter van dit dorp was een nomade die op weg met een kamelenkaravaan door de Sahara deze plek aandeed en besloot er een kasbah te vestigen. De nomade had goud en edelstenen mee en die borg hij op in de kasbah De bijzondere historie van deze oase is terug te vinden in de ruïnes, legendes en geschreven verhalen.

Wist je dat er vroeger een meer was in Zaouia Sidi-Abd-Enabi? Helaas is dit meer in 1960 helemaal opgedroogd. Verder wonen er in het oasedorp mensen van een bepaalde etnische groep. De bewoners hebben kroeshaar en zijn helemaal wild van één muzieksoort. Wil je vast in de stemming komen? Zoek dan eens op YouTube naar Touareg.

De nomade die Zaouia Sidi-Abd-Enabi heeft gesticht ligt begraven in een graftombe. Dit is een van de hoogtepunten van het oasedorp. De ruïnes van de kasbah zijn goed bewaard gebleven en daardoor ook zeker de moeite waard om te bekijken. Op een half uur van het dorp vind je een vulkaan. Actief is ie alleen niet meer, tegenwoordig is de vulkaan opgedroogd. Verder vind je in Zaouia Sidi-Abd-Enabi een 600 jaar oude hammam. Hier kun je je, als enige plek in de woestijn, lekker douchen.

 

Meer weten over Zaouia Sidi-Abd-Enabi en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.