Ontdek Fint Oase, de tuin van de Sahara woestijn

De Fint Oase vind je in het hartje van het Atlasgebergte. De oase bestaat uit vier kleine gehuchten met een sub-Sahara, een Marokkaanse en een Berber cultuur. De oase wordt gezien als de ‘woestijn tuin’. Hiermee wordt verwezen naar het feit dat de oase maar tien kilometer van Ouarzazate ligt.

In de Fint Oase wonen nog niet super lang mensen. Het zijn vooral ‘slaven vanuit het zuiden’ die er wonen. Tegenwoordig hebben de toeristenbussen hun weg naar de oase gevonden maar het grootste deel van de oase is gelukkig nog sereen en authentiek.

De Fint Oase lijkt misschien een beetje onbekend maar wist je dat het de scène is geweest van verschillende Hollywood films? Films als Babel, Prince of Persia en Kingdom of Heaven zijn hier opgenomen.

De Fint Oase is makkelijk te bereiken per auto (wel met 4-wielaandrijving) over de onverharde maar in goede staat verkerende weg. Je zal eerst door een verlaten vlakte rijden met vooral veel rotsen. Maar hoe verder je doorrijdt, hoe groener het wordt. Vaak staat de zoon van het dorpshoofd je op te wachten. Je kunt een wandeling langs de rivier maken of lekker dwalen door de tuinen. Ook kun je picknicken onder de dadelpalmen. De Kasba van Tifoultout ligt dichtbij de oase en is zeker een bezoekje waard. Vanaf de kasba heb je een prachtig panoramisch uitzicht.

 

Meer weten over Fint Oase en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.