Ontdek de rode zandduinen van de Erg Chebbi woestijn

De Erg Chebbi is 22 kilometer lang en 5 kilometer breed. Deze duin is de bekendste van de twee (de andere is Erg Chegaga). Het duin is de meest makkelijk te bereiken vanuit het dorp Merzouga.

Wist je dat, in tegenstelling tot Erg Chegaga, de Erg Chebbi roodkleurig zand heeft? Dit maakt het een heel romantisch duin. Doordat de zon op elk moment van de dag anders staat is Erg Chebbi een super fotogenieke locatie om de mooiste plaatjes te schieten.

In de Erg Chebbi kun je in een echte Berber tent een unieke nacht onder de sterren beleven terwijl je van de stilte geniet die alleen de woestijn kan bieden. Ook kun je hier leuke kamelentochten houden. In de kampen zijn de mensen ontzettend gastvrij en ze zullen je van alles aanbieden.

 

Meer weten over Erg Chebbi en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.