Bezoek aan een olijfgaard en olijfolieproeverij in Moncarapacho

Laag-intensieve activiteit voor natuurtoeristen

Explore Boat tour iconExplore: Bezoek aan olijfboerderij met proeverij

Hike Icon CoasteeringHike: Wandelen, bezoeken, proeven

Intensity Icon CoasteeringIntensiviteit: Activiteit van lage intensiteit

11

Wat is een bezoek aan een olijfolieboerderij?

Een bezoek aan een olijfolieboerderij is een geweldige manier om tijd door te brengen in de natuur en te leren over het hele creatieproces van de gouden vloeistof uit de Middellandse Zee.

Dit bezoek is geweldig omdat het u de unieke kans biedt om een ontspannende wandeling te combineren met een proeverij.

Olijfbomen kunnen wel 2000 jaar oud worden en de olie die uit de vruchten wordt gewonnen is beroemd in de mediterrane keuken. De oogst vindt één keer per jaar plaats en de olijven worden met de hand geplukt.

Ontdek of dit bezoek iets voor u is!

Een bezoek aan een olijfolieboerderij is een ontspannende activiteit in de natuur! Bent u geïnteresseerd in het zien van een olijfboomgaard? Bent u bereid om te leren over het proces van het maken van olijfolie? Dan is dit bezoek iets voor u!

Durf je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit!

Een unieke ervaring

Dit bezoek omvat een bezoek aan de plantage, de fabriek en het proeven van 3 verschillende olijfoliën. Het is perfect als u alleen reist, met een groep of met een geliefde. De natuurwandeling zal u ontspannen en u zult veel interessante feiten leren over de bomen en het proces van het maken van olie. Dit is een uniek bezoek omdat het hele gebied van Moncarapacho bekend staat om de productie van de beste olijfolie ter wereld.

Algarve ligt aan de zuidkust van Portugal. De regio is gezegend met geweldige zandstranden, pittoreske vissersplaatsjes en een warm klimaat. Algarve heeft voor elk wat wils, van stranden tot uitgaansgelegenheden en historische stadjes. De regio is erg veilig en de lokale bevolking is gastvrij en gastvrij.

Moncarapacho, in Algarve, is een rustige locatie, ideaal voor recreatie, gelegen op slechts een half uur afstand van Faro. Het dorp is omgeven door velden met sinaasappels, citroenen en olijfbomen en de mensen zijn toegewijd aan handwerk en landbouw.

Algarve biedt een geweldige en authentieke Portugese ervaring omdat het minder toeristisch is en toch heel charmant door het traditionele eten, de geweldige bezienswaardigheden en de kleurrijke dorpjes.

Hoe gaat het in zijn werk

De activiteit duurt ongeveer 75 minuten. De gids zal alles uitleggen over de plantage, de oogst en het proces.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 1 uur en 15 minuten tour

Location Icon Coasteering Sesimbra Moncarapacho

Prijs: €10 per Persoon

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Bezoek olijfgaard

Proeverij

Bezoek fabriek

Exclusief

De activiteit vindt plaats in Faro

Faro is een vissersstadje in het Portugese Olhão. Het heeft een beschutte baai, gesticht op de heuveltop en een Moors kasteel van de eerste koning van Portugal, D. Alfonso Henriques (1165). De rijkdommen uit de visserij zorgden ervoor dat Faro uitgroeide tot een van de belangrijkste visserijhavens van de regio. Tegenwoordig wordt de zee ook gebruikt voor vele watersporten en is het een zeer geliefde zomerbadplaats.

Sesimbra Beach

Faro, Olhão

Overnachten in de buurt van Faro

Meer van Faro ontdekken? Aan de kust van Faro bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort met onze Paradores rondreizen

Overnacht bij een Portugese boer in het Ria Formosa natuurpark.

Faro hotel treinrondreis

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Faro

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Faro! Maak je reis naar Faro compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Geniet van een historische wandeling door Faro

Ga mee op een finger food tour

Hop on a boat trour op Rio Formosa

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk