Off the beaten track. Woestijnreis door Marokko

Houd je van avontuurlijke reizen in Afrika? Zou je wel eens wat anders willen dan een safarireis in Zuid-Afrika of Kenia? Backpacken, maar dan nog een stapje verder? Wat denk je van samen reizen met nomaden en een kamelenkaravaan door de woestijn van Marokko? Een avontuurlijke reis door de Sahara, waarbij je langs de meest schitterende oases, zoutvlaktes en rotspartijen komt.

kameren-woestijn-marokko Stel je voor. Je gaat van de gebaande paden tijdens een meerdaagse trekking dwars door het zuiden van Marokko. Samen met de nomaden ga je mee met een kamelenkaravaan en ervaar je het leven van de locals. Je zorgt voor je eigen kameel, loopt door de woestijn, en kampeert onder aan één van de grootste zandduinen van Marokko; de Chegaga duinen. Natuurlijk slaap je hierbij direct onder de sterrenhemel of in een nomadentent.

’s Avonds geniet je van een gezellige avond rondom het kampvuur, terwijl de kamelen rondom het kamp liggen te slapen. Wanneer je wakker wordt, komt de zon net over de 250 meter hoge top van de zandduinen en krijgt het zand een prachtige oranje gloed. Je kunt niet wachten om de duinen op te klimmen om van deze prachtige zonsopgang te genieten.

En dít mag je tijdens de woestijnreis dus iedere dag aanschouwen! Dat is nog eens avontuurlijk reizen of backpacken in Marokko!

Interesse in een rondreis in Marokko? Neem dan eens een kijkje op onze Marokko rondreis noord en zuid!