Nomadentent: Slapen in de woestijn

“Vanuit de nomadentent zie ik de zon opkomen boven de zandduinen… “

slapen-nomaden-tent-barrio-life“Het is denk ik 06:30. Ik wrijf mijn ogen uit en realiseer mij waar ik ook al weer ben. Ik lig op een matras in mijn lakenzak in een nomadentent. Naast mij staat een fles water, een doos met dadels en ik lig met mijn hoofd op mijn tulband. Ik heb diep geslapen. Slapen in de woestijn is heerlijk. Het is zo stil en ik slaap in de buitenlucht. Ik ga zitten en trek het tentdoek wat omhoog. Als ik uit mijn tent stap, zie ik de andere nomadententen in een cirkel rondom het tapijt staan. De kamelen liggen te kauwen op oude dadels. Ali is de thee aan het maken.

Huizen van adobe en de geur van houtsvuur
Later in de reis slapen we in een kleine herberg aan de rand van een oase. Een herberg bestaande uit vier kamers, gemaakt van lemen muren. Een soort adobe huisje. In de verte mekkeren de geiten van de geitenhoeder die terugkomt van zijn wandeling. Ik hoor een brommer rijden en vogels fluiten. Als de avond valt en de schemering valt, is het tijd voor de hamam. Abdul Hak komt een olielamp brengen voor mijn kamer. In het schemerlicht pak ik mijn hamamwashand en loop het met kaarsen verlichte pad af naar de hamam. De geur van vochtig leem en een houtsvuur komt me tegemoet en is nieuw. Ik gooi water op de hete vloer, de damp komt omhoog ….heerlijk ontspannen.”

Heb jij wel eens een nacht in de woestijn geslapen?
Heb je wel eens in een nomadentent geslapen in de woestijn? Gekampeerd in de Sahara? Met een reis door de Sahara ervaar je hoe het is om je als nomade te bewegen door de woestijn. Je slaapt in een eigen tentcompartiment op een goed matras. Wil je liever slapen zoals de nomaden doen, dan pak je je slaapzak en slaap je naast de nomadengroep rond het vuur onder de indrukwekkende sterrenhemel. Elke avond is de keuze aan jou.

Interesse in een rondreis in Marokko? Neem dan eens een kijkje op onze Woestijnreis door de sahara van marokko!