Nazaré

Kuststrook van Nazaré

Wat te doen in Nazaré?

Vuurtoren in Nazaré

De Nazaré regio staat bekend om de badplaats en het golfsurfstadje Nazaré. De kust rondom Nazaré met perfecte hoge golven is ideaal voor surfers, maar ook het rustige stand van Nazaré en dorpjes zijn fijn voor families en een dag zonnen op het strand. Rondom Nazaré tref je de kloosters Acobaca en Batalha, maar is ook het kasteelstadje Leiria interessant voor een bezoek. Dieper in het binnenland zijn grotten te bezoeken, dinosaurus-pootafdrukken en zijn de bergen van het Aire- en Cadeeiros natuurpark te beklimmen.

Nazaré begon ooit als vissersgehucht bovenop de berg, goed beschermd van de hoge golven. Later is het plaatsje uitgegroeid tot badplaats beneden waar nu het grootste gedeelte aan huizen, appartementen en restaurants te vinden is. Nazaré wordt de meest pittoreske badplaats genoemd van midden Portugal. Het mooie gouden zandstrand ligt in een baai met een mooie boulevard en een leuk licht historisch centrum van witte huizen met rode daken. Beroemd ook van de surfers die uit alle kanten ter wereld hier golven van soms wel 25 meter hoog bedwingen in de periode november tot maart. De kabelbaan die al sinds 1880 in werking is, legt een traject van meer dan 300 meter af de hoogte in. Daarmee is de kabelbaan met het mooie uitzicht meteen ook een leuke attractie om een rit te maken naar boven en het hoger gelegen Nazaré te bekijken.

In het hogere gedeelte staat op het einde op de rots een vuurtoren. Wie geen hoogtevrees heeft kan met een trap naar beneden lopen tot waar de golven tegen de rotsen slaan. Alsmede is dit de plek waar je een mooie wandeling kan maken naar beneden naar het surfstrand van Praia do Norte (het noordstrand). Dit strand is een goede optie als het in het hoogseizoen druk is op het stadsstrand van Nazaré.

De boulevard is een paar kilometer lang en een mooie plek voor een wandeling in de avond. Er zijn ijswinkels, restaurants en bars en cafétjes om iets te nuttigen. De sfeer van surfers en golven geeft Nazaré een jeugdig karakter en is veel vertier ook in de avond.

De markt van Nazaré is een leuke stop voor cultuurliefhebbers om een gevoel te krijgen bij de nog sterk traditionele cultuur van Nazaré. Je ziet hier, maar ook op andere plekken, vrouwen met dubbele rokken en een speciale manier van kleden. Typisch voor Nazaré en bekend in heel Portugal als de Nazaré vissers.

Secret tips van Barrio Life!

#Explore tip! Op een kwartier rijden van Nazaré bij het stadje Alcobaca (bekend van het klooster), ligt het Parque dos Monges. Een soort ridderpark en park over de Middeleeuwen, waar je kan klimmen, abseilen en kajakken.

#Explore tip! Je kan hier ook een dolfijnenboottocht maken, zodat je kan genieten van enerzijds de zee en de kustlijn en anderzijds deze mooie dieren kan spotten.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Nazaré? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je zien hoe je het Nazaré kan combineren in onze kustrondreis Lissabon Porto? Bekijk dan hier de reisinformatie.