M’hamid

Wat te doen in M’hamid?

M’hamid is een klein oasis dorpje in het zuiden van Marokko. Het dorpje telt circa 7500 inwoners en ligt 500 meter boven zeeniveau, op het randje van de Sahara. M’hamid kun je vinden langs de Draa rivier, maar deze bevat nauwelijks water meer. In M’hamid zijn kamelen het belangrijkste

Over M’hamid is vroeger nauwelijks geschreven en daardoor is er niet veel informatie over de geschiedenis. Wel wordt er verwacht dat de palmoases sinds ongeveer 3000 v.Chr. bestaan. Echter wordt de woestijn veel groter en is er steeds minder leefgebied. Hierdoor vertrekken veel mensen uit M’hamid. Vandaag de dag worden veel soldaten gestationeerd in het gebied van M’hamid.

In M’hamid komt het regelmatig voor dat de kranen er mee stoppen en dat bewoners dus even zonder water moeten. Een minder leuk weetje is dat sommige hotels wel zwembaden hebben, dit tot grote (begrijpelijke) frustratie van de locals.

Aangezien M’hamid een stukje woestijn is, is een ritje op een kameel iets wat je zeker niet wil missen. Dit stukje duin is misschien wel niet zo sprookjesachtig als Erg Chegaga, maar zeker wel de moeite waard. Je kunt het beste bij je accommodatie vragen naar een kamelentocht, zij hebben altijd wel iets te bieden. Als je de brug over de rivier oversteekt en met de bocht mee gaat kom je aan de linkerkant Auberge de Palmerai tegen. Deze loop je voorbij en dan kom je vanzelf bij de Kasbah in het dorpje Oulad Youssef. Er is een verharde weg om je te helpen niet te verdwalen. In deze omgeving kun je uren ronddwalen en de vegetatie, huizen- en boerenstallen en de mensen ontdekken.

Secret tips van Barrio Life!

#Inspire tips! Wanneer je M’hamid binnen rijdt word je eigenlijk gedwongen om ‘afscheid’ te nemen van de westerse wereld. Je horloge en mobiel kun je bijvoorbeeld opbergen want daar heb je echt helemaal niets aan.

Onze reizen

Met onze Rondreis Zuid-Marokko met kamelensafari kom je onder andere langs M’hamid. Bekijk hier de rest van onze reizen in Marokko. Wil je jouw ideale reis samenstellen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen. Laat in de reacties achter wat jij van M’hamid vond! We zijn benieuwd naar jouw ervaring met deze stad.