Marokko in de winter

De winter in Nederland ontwijken en lekker naar de zon toe? Dan is Marokko de perfecte bestemming. Met 20 graden en een hele andere cultuur zal het voelen als een zomervakantie. Lees hieronder 5 redenen waarom een bezoek aan Marokko de moeite waard is!

 

 

1 De woestijn in de winter

In de zomer kan het wel 40 graden worden in Marokko, in de winter ligt dat getal gelukkig een stuk lager. Dit betekent dat een bezoek aan de woestijn in de winter veel aangenamer is! En hoe bijzonder is het om dan te slapen in de woestijn. Rijd met een jeep vanuit Marrakesh naar de Sahara. Onderweg zal je veel mooie natuur tegenkomen. Pas wel op met snel rijden want de weg naar de Sahara kronkelt door het Atlasgebergte. Mooie uitzichten gegarandeerd! 

 

 

2 Marokko in de winter: andere cultuur

Met drie uurtjes vliegen zit je in het zonnige Marokko. Dit betekent niet dat je ook maar iets van Nederland zult herkennen. Al je zintuigen worden geprikkeld door de verschillende kruiden die op straat worden verkocht. Het eten zorgt daardoor ook voor een smaakexplosie in je mond. Dus ben je het regenachtige Nederland even helemaal zat en wil je een andere cultuur leren kennen dan is een bezoekje aan Marokko in de winter zeker een goed plan.

 

 

 

 

3 Drukte tijdens het winkelen

Terwijl Marokko de perfecte plek is om lekker te shoppen, kan dit in de zomer – vanwege de hitte een uitdaging zijn. Dit is dus reden genoeg om in de winter een bezoekje te plegen. Een leuke plek om te shoppen is Djemae el Fna. Hier kom je van alles tegen: van slangenbezweerders tot fruitkraampjes. In de avond verandert het plein in een sprookje door de vele lampjes en pop-up restaurantjes, waar je van alles kunt eten.

 

 

 

4 Relaxen in een hammam 

Laat jezelf verwennen in een hammam (Marokkaans badhuis) waar je alle stress van je af kan laten stomen. Door de stoombaden wordt je vermoeide lichaam opgewarmd na een lange dag wandelen of shoppen. Kies voor een aangename massage, met arganolie, die door de medewerkers worden aangeboden. Om de ervaring goed af te sluiten raden we aan om een kopje kruidenthee te proberen. Het zal je gedachten en lichaam tot rust brengen om optimaal te kunnen genieten van je verblijf in Marokko. Ook dit wordt vaak overgeslagen in de zomer omdat het nou eenmaal te heet is om echt te kunnen genieten van een verwarmd stoombad.

 

 

 

5 Marokko in de winter: skiën in de woenstijn

Veel mensen gaan in de winter naar de sneeuw om te skiën. Maar wat nou als we skieen en zon kunnen combineren? Dat kan namelijk in de woestijnen van Marokko. Er zijn alleen geen skiliften in de woestijn maar daar is een oplossing voor bedacht. Skiërs worden namelijk op muilezels naar boven gebracht. Dit is uiteraard een unieke ervaring voor de meeste mensen. Met deze activiteit hoef je je geen zorgen maken om de kou die bij skieën komt kijken. Geniet van de sport en het zonnetje, genoeg reden om in de winter naar Marokko te komen vind je niet.