Maak een trekking door de Hoge Atlas vanuit het bergdorp Imlil

Imlil is een klein dorp, gelegen in het Hoge Atlasgebergte. Het ligt 1800 meter boven het zeeniveau. Het dorpje ligt dichtbij de Jebel Toubkal, de hoogste top van Noord-Afrika. Imlil is het centrum van het toerisme in de Marokkaanse bergen omdat het zo uniek gelegen is.

Imlil is een vrij nieuw dorp. Het werd eigenlijk gecreëerd naar aanleiding van de drukte op de route naar Toubkal. Voor de opkomst van het ‘bergtoerisme’ was de Imlil area bekend voor haar walnoten, appels en sherry productie. Hoewel deze nog steeds belangrijk zijn voor de lokale economie, zijn ze vandaag de dag overschaduwd door het toerisme.

Een niet zo leuk weetje van Imlil is dat er in 1995 in 2,5 uur tijd 70 milliliter regen viel. Het hele dorp was overspoeld en ongeveer 150 mensen zijn omgekomen, waaronder 20 tot 60 toeristen. Vandaag de dag merken de bewoners van het dorpje het nog steeds. Hun walnootbomen, een groot onderdeel van de economie daar, zijn nog steeds herstellende.

Wanneer je in Imlil bent, moet je een trekking doen door de Hoge Atlas. Hier vind je de meest lonende bergketens ter wereld. Wanneer je gewend bent aan bijvoorbeeld de Alpen, dan zal het in Imlil voelen alsof je een eeuw terug in de tijd gaat. Een van de bekendste trekkingen is die naar de berg Toubkal, de hoogste in Noord-Afrika. Heel belangrijk is dat je nooit zonder begeleiding erop uit gaat. Dit omdat het weer super onvoorspelbaar is en dus snel om kan slaan. Imlil heeft een prachtige Kasbah en hier kun je op het dak genieten van je lunch of thee. Je hebt een mooi uitzicht en kunt vanaf dit punt goed zien hoe de lucht van kleur verandert.

 

Meer weten over Imlil en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.