Maak een kamelentocht door de woestijn van M’hamid in Marokko

M’hamid is een klein oasis dorpje in het zuiden van Marokko. Het is een dorpje met ongeveer 7500 inwoners. Het ligt 500 meter boven zeeniveau en op het randje van de Sahara. M’hamid kun je vinden langs de Draa rivier, maar deze bevat nauwelijks water. Kamelen zijn het belangrijkste vervoer.

Over M’hamid is vroeger nauwelijks geschreven en daardoor is er niet veel informatie over de geschiedenis. Wel wordt er verwacht dat de palmoases sinds ongeveer 3000 v.Chr. bestaan. Echter wordt de woestijn veel groter en is er steeds minder leefgebied. Hierdoor vertrekken veel mensen uit M’hamid. Vandaag de dag worden veel soldaten gestationeerd in het gebied van M’hamid.

In M’hamid komt het regelmatig voor dat de kranen er mee stoppen en dat bewoners dus even zonder water moeten. Een minder leuk weetje is dat sommige hotels wel zwembaden hebben, dit tot grote (begrijpbare) frustratie van de locals.

Aangezien M’hamid een stukje woestijn is, kun je het niet missen om een kamelenrit te doen. Dit stukje duin is misschien wel niet zo sprookjesachtig als Erg Chigaga, maar zeker wel de moeite waard. Je kunt het best bij je accommodatie vragen naar een kamelentocht, zij hebben altijd wel iets te bieden. Als je de brug over de rivier oversteekt en met de bocht mee gaat kom je aan de linkerkant Auberge de Palmerai tegen. Deze loop je voorbij en dan kom je vanzelf bij de Kasbah in het dorpje Oulad Youssef. Er is een verharde weg om je te helpen niet te verdwalen. In deze omgeving kun je uren ronddwalen en de vegetatie, huizen- en boerenstallen en de mensen ontdekken.

 

Meer weten over M’hamid en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.