Let’s get local: 5 unieke belevenissen in Barcelona

De Sagrada Familia, de Ramblas, en Camp Nou. Heb jij deze highlights al gezien en wil jij liever met je groep de plekken bezichtigen waar het niet zo toeristisch is? Ik heb lange tijd in Barcelona gewoond. Zo heb ik Barcelona door de ogen van een local ontdekt. Graag deel ik mijn vijf favoriete plekken waar de locals samenkomen en jullie het échte Barcelona ervaren.

 

Magische zonsondergang bij de bunkers van Barcelona 

Ontsnap aan de drukte van de stad en breng een bezoek aan Bunkers del Carmel. Ik hoor je denken, “bunkers”? Ja bunkers. Een unieke plek waar veel locals samenkomen zo boven op de berg. Wel is het voor sommige een aardige klim omhoog, maar het is zeker de moeite waard. Vanaf deze bunkers heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Barcelona. Bewonder Sagrada Familia, de helderblauwe zee en Montjuïc van deze hoogte. Geniet van een magische zonsondergang tussen de locals en een handjevol toeristen. De stad wordt langzamerhand verlicht terwijl de zon steeds verder ondergaat. Je hoort het zoemen van de stad, vanaf deze stille plek. Een magisch moment om met je groep mee te maken en te proosten op jullie trip. Tip: neem een deken mee om op te zitten en een warme vest of jas aangezien het flink kan afkoelen in de avonduren.

 

De beste tapasstraat onder de locals

De bekendste straat in Barcelona is uiteraard de La Rambla met talrijke restaurants. Het bruist er van het leven. Én het is een echte toeristen hotspot. Zo erg dat, de locals deze drukke straat vermijden. Zij zijn twee kilometer verderop te vinden bij de gezellige tapas straat Carrer de Blai. De Catalanen komen hier samen om te ontspannen onder het genot van sangria, overheerlijke  pinchos (kleine broodjes met verschillende toppings) en typische tapas gerechten zoals croquetas. Een favoriet is Bar La Bota waar je de patatas bravas in een keramieken laars geserveerd krijgt. Voor groepen is het een leuk idee om het gezelschap op te splitsen en verschillende tapasbars te proberen. Dus welke tapasbars gaan jullie proberen?

 

 

 

 

 

De drukte ontsnappen in Barcelona

De naam van het park zegt het al; in dit oudste Catalaanse park bevindt zich een doolhof waar je heerlijk in rond kan dwalen. Aan jouw de taak om de god van de liefde Eros te vinden. Onderschat de grootte van het doolhof niet. Het is kleinschalig, maar je kunt er zeker in verdwalen. Even bijkomen? Vervolg je pad naar de romantische tuin en ontspan op een van de bankjes. Luister naar het geluid van de waterval en bewonder de twee Italiaanse tempels. Het park is favoriet onder de lokale bevolking. Juist omdat deze vaak wordt vergeten door toeristen en een fijne schaduwrijke plek is op een hete zomermiddag. Een pluspunt, dit park is op woensdag en zondag gratis te bezoeken. 

 

Grandioos uitzicht op de skyline van Barcelona

Het attractiepark Tibidabo ligt op de hoogste heuvel van Barcelona. De Catalanen spenderen hier hun weekenden om het amusumentenpark te bezoeken of om van het schitterende uitzicht te genieten. De attracties in dit amusementenpark zijn niet heel speciaal. Maar het uitzicht maakt het zeker de moeite waard om het park in te gaan. Zo bewonder je Barcelona van verschillende kanten. Nog een voordeel, het park is gratis wanneer je geen gebruik maakt  van de attracties. Het uitzicht van van een hoger punt bekijken? Vanaf de kerk heb je een nog adembenemender uitzicht over de stad. Naast ontspanning kan je ook voor iets actievers kiezen. Volg een twee uur durende wandelroute naar de top van de heuvel óf wandel vanaf Tibidabo naar de stad. 

 

Zonnebaden in Barcelona

Bij een bezoek aan Barcelona kan een dagje strand niet missen, de over heerlijke Costa Brava. Geniet van een cocktail bij één van de gezellige strandbars bij Playa de la Barceloneta. Dit strand is wel toeristisch, maar ook zeer geliefd onder de locals. Liever iets actiefs doen met je groep? Doe mee aan een wedstrijd beachvolleyballen. Deze sport wordt altijd zeer fanatiek gespeeld op het strand en er zijn altijd toeschouwers. Liever een wateractiviteit? Schrijf je in voor een workshop suppen. Bezoek je Barcelona buiten het zomerseizoen? Geen probleem! Er is altijd genoeg te beleven op het strand, ongeacht welk seizoen.