Hier ontdek je de bijzondere plekjes van de Douro vallei tijdens een van deze 5 activiteiten

jeeptocht douro vallei

De Douro streek is een van de meest bekende wijnregio’s van Europa, een must om te bezoeken als je een wijnliefhebber bent! Er zijn veel leuke activiteiten te beleven in deze streek. Ontdek de streek met een jeeptocht, trein of per boot. Lees voor meer inspiratie deze blog over leuke activiteiten in de Douro vallei.

boottocht douro vallei

1. Boottocht

Een zeer romantische activiteit in de Douro streek! Kun je je voorstellen dat je op een boot ligt met sfeermuziek en een glas portwijn in je hand? En dit terwijl je de zon langzaam onder ziet gaan met het prachtige landschap om je heen. Dit is een boottocht over de Douro rivier die je niet snel zult vergeten.

 

 

 

2. Wijntocht met proeverijwijnhuis

Als je van wijn houdt mag je deze ervaring in Douro streek niet missen! Na deze tour zul je de geweldige geuren en smaken van verschillende wijnen kunnen identificeren. De wijnen in deze regio zijn zeer exclusief, omdat de productie vrij laag is. Je zult hier de lekkerste wijnen proeven onder genot van lokale hapjes en lekkernijen!

 

 

 

pinhao3. Pittoreske dorpjes bezoeken (Pinhao, Amarante)

Slenter door de smalle straatjes van het historische centrum van Amarante. Maak een wandeling langs de rivier van Tamega en ontdek de leuke restaurantjes met uitzicht op de rivier. Amarante is meer dan een bezoekje waard.

Nog zo’n pittoresk dorpje is Pinhao. Om je bezoek aan dit dorpje onvergetelijk te maken raden wij aan om naar een van de wijndomeinen uit de regio te gaan. Ook is het leuk om naar uitkijkpunt Casal de Loivos te klimmen. Je hebt hier prachtig uitzicht over de Douro vallei.

trein

4. Met de trein door de Douro vallei

Per trein kun je gemakkelijk vanuit Porto naar de Douro vallei gaan. Tijdens deze reis word je beloond met prachtige uitzichten over het heuvelachtige landschap. Ook kom je langs het mooie treinstation van het pittoreske dorpje Pinhao. Zit tussen de locals en geniet van deze treinrit. Dit mag zeker niet ontbreken aan het rijtje van leuke activiteiten in de Douro vallei.

 

5. Jeeptochtjeepsafari

Wees avontuurlijk en ga de ervaring aan met een 4×4 voertuig! Ontdek de verborgen paden van de Douro vallei, buiten de toeristische routes tijdens een jeeptocht. De gids geeft uitleg bij alles wat je ziet. Geniet van een heerlijke picknick met de beroemde wijn uit Porto terwijl je het prachtige landschap aan je voorbijtrekt. Geniet, ontspan & ontdek!

 

 

Zin gekregen om een van deze activiteiten te doen in Douro vallei? Maak een wandelreis naar de Douro vallei. Of start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.