Kerst vieren in Spanje, altijd een goed idee!

Het is bijna zover, nog maar een maandje en dan kunnen we weer gezellig met z’n allen kerst vieren. Met de hele familie fonduen of ergens uit eten. Mocht je nou een keer wat anders willen met kerst? Bezoek dan Spanje tijdens deze kerstperiode en ervaar de Spaanse gewoontes en gebruiken tijdens kerst. 

 

 

Vóór kerst is het al een feest

Er zijn verschillende dingen te doen en te zien in Spanje tijdens kerst. Toch wordt de kerstversiering al vroeg van te voren de kast uitgehaald. Eind november worden er door heel Spanje vrolijke lampjes en andere versieringen opgehangen. Beleef de kerstsfeer door simpelweg door de belichte straten te lopen. Laat je betoveren door enorme kerstbomen die door heel Spanje te vinden zijn. Of shop bij winkeltjes waarbij de etalages helemaal in kerstsfeer zijn versierd. Genoeg te zien dus voor dat kerst überhaupt is begonnen!

 

 

 

Koop de leukste souvenirtjes op de kerstmarkt!

In veel Spaanse steden is een kerstmarkt niet te missen tijdens de winterperiode. Wil je nou echt naar een grote kerstmarkt? Bezoek dan de populaire Fira de Santa Llúcia in Barcelona. Op deze kerstmarkt vind je maar liefst 300 verschillende kraampjes. Je kunt er van alles kopen: kerstbomen maar ook gewoon leuke sieraadjes. Neem je tijd om over de kerstmarkt te slenteren en beslis welk souvenirtje jij mee naar huis neemt! Een tip is om de kerstmarkt twee keer te bezoeken: een keer overdag en een keer in de avond. Zo krijg je het beste van twee werelden mee en kan je de prachtige lichtjes in de avond ook bewonderen.

 

 

 

 

 

Kerst in Spanje: levende kerststallen

In bijna elke stad van Spanje kan je wel een levende kerststal (belenes vivientes) bewonderen. Er zijn veel populaire levende kerststallen bijvoorbeeld op de metropol Parasol in Sevilla. Dit is een van de grootste van Andalusië. Of de levende kerststal in Bàscara (Girona), waar meer dan 300 acteurs aan meedoen. Het speciale van deze levende kerststallen is dat bijna alle inwoners van een dorp of stad eraan meehelpen. Soms doen ze zelfs mee met het acteerspel. Leuk dus om naar te kijken tijdens de kerst!

 

 

 

 

 

Winkelen in de sfeervolle winkelstraten

Net zoals de straten van Spanje worden de winkelstraten door het hele land ook prachtig versierd. Met verlichte kerstbomen, elfen, de kerstman en veel verschillende activiteiten is het een waar sprookje om te shoppen. Vaak trekt dit veel publiek aan. Het is dus handig om vroeg in de ochtend te gaan of wat later in de avond. Zo heb je alle tijd en ruimte om op je gemakkie te shoppen en de spektakels te bewonderen!

 

 

 

 

Trek je schaatsen maar aan!

Tijdens de kerstperiode zijn er in veel verschillende steden van Spanje schaatsbanen te vinden. Vaak zijn de schaatsbanen aangelegd op bekende pleinen van verschillende steden. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het schaatsen kan genieten van mooie uitzichten. Vaak staan er rondom de schaatsbanen kraampjes met lekkernijen zoals traditionele churros. Dit alles maakt het dus een leuke activiteit om te doen tijdens de kerstperiode in Spanje.

 

 

 

Spaanse lekkernijen 

Natuurlijk horen lekkernijen en zoete hapjes bij kerst. In Spanje weten ze dit maar al te goed. Wil je dus kerst vieren en genieten van de lokale Spaanse lekkernijen? Geen probleem. Een typisch fenomeen wat je kan proeven is ‘dulces navideños’, een fotogeniek suikergoed dat vaak als nagerecht bij de koffie wordt geserveerd. Wat ook populair is tijdens de kerst in Spanje is mazapan (marsepein) en turrón (nougat van honing en amandelen). Lekker smullen dus tijdens kerst in Spanje!