Kerst in Portugal, 5x een bruisende kerstsfeer!

Kerst in Portugal

De één is nog volledig in de zomerstemming, en de ander heeft ‘All I want for Christmas’ al grijs gedraaid in augustus. Maar voor wie een fantastische kerst in het zonnige zuiden wilt vieren moet er op tijd bij zijn! Daarom hebben we de vijf beste plaatsen voor een vrolijk kerstfeest in Portugal op een rij gezet. Hier bruist de kerstsfeer voor jong en oud!

 

(Kom met deze klassieker alvast in de kerstsfeer terwijl je deze blog leest!)

 

Kerst in Portugal

1. Kerstinkopen doe je in Lissabon

Je loopt dan misschien nog zonder jas buiten, maar de opgetuigde kerstbomen liegen er niet om; Lissabon maakt zich op voor kerst! De lange winkelstraten zijn verlicht met warme sfeerverlichting, en op het Praça do Comércio schijnt de grootste kerstboom van Lissabon. Mocht je je kerstinkopen nog moeten doen, haast je dan naar de kerstmarkt. De grootste, Wonderland Lisboa heeft met een reuzenrad en schaatsbaan voor elk wat wils!

 

 

 

2. Ontmoet de Kerstman in Óbidos

Doorgaans staat het dorpje Óbidos bekend om haar imposante kasteel en witte huisjes, maar in december tovert het plaatsje zich om naar Vila Natal; hét kerstdorp! Tussen kerstmannen en rendieren waan je je aan de voet van het kasteel in je eigen kerstverhaal. Op verschillende podia worden shows opgevoerd die ondanks de Portugese taal ook voor de jongere reisgenoten goed te volgen zijn. Je wordt verwacht in het Huis van de Kerstman waar je de kans krijgt om de kindervriend zelf de hand te schudden. Sluit je bezoek af met een Rabanada, de Portugese versie van onze oliebol.

Let op: Vila Natal rekent een bescheiden toegangsprijs! Zie hier de prijzen die in 2021 gehanteerd werden.

 

3. Tientallen kerststerren in het unieke dorp Viseu

Kerst in Portugal

Door de vele vele bomen en begroeiing werd het plaatsje Viseu meermaals uitgeroepen tot Portugese stad met de hoogste levenskwaliteit. Maar ook de kerstsfeer in Viseu is van uitstekende kwaliteit! Parkeer je auto buiten het centrum, terwijl je met de tram de stad binnenrijdt wordt je begroet door 32 vallende kerststerren. Dit getal is niet voor niks gekozen, 32 staat namelijk voor voorspoed en overvloed. Rond kerst kenmerkt Viseu zich door de vele unieke activiteiten. Wat dacht je van een 30-koppig kerstkoor wat op Kerstavond de mooiste kerstliederen ten gehore brengt? Kan je wel wat beweging gebruiken na je derde kerstdiner? Trek dan je kerstmannenpak aan en doe mee aan een echte kerstmannenloop! 

 

4. Ontdek de kersttraditie van Estremoz

Kerst in Portugal

Neem je kinderen zeker mee bij dit bezoek, want het dorpje Estremoz in de regio Alentejo ontdek je een unieke kersttraditie. Gedurende december verzamelen de kinderen van het dorp en daarbuiten stukjes hout, welke op een grote hoop gaan op het dorpsplein. Op kerstavond wordt deze aangestoken, en verwarmt een groot vreugdevuur het dorp. Tijdens dit ritueel verwarm je niet alleen het dorp, maar ook het hart van jou en je naasten. Maak voor je vertrekt nog een laatste rondje door de wereldberoemde kerststal. 46 levensgrote kleipoppen brengen het kerstverhaal op indrukwekkende manier tot leven!

 

5. Vier het leven op Madeira

Kerst in Portugal

Ben je nou toe aan een levendige kerst in Portugal? Bezoek dan de parel van de Azoren; Madeira. Vanuit je comfortabele hotel waar je van alle gemakken bent voorzien rol je zo van het ene naar het andere kerstfeest. Tijdens een bezoek aan het amfitheater in Funchal wordt je betoverd door duizenden kerstlichtjes, die het startpunt vormen van een kilometerslange lichtroute door de gehele stad. Op Madeira vier je het leven op Oudjaarsavond! De wereldberoemde vuurwerkshow (die zelfs terug te vinden is in het Guinness Book of Records) kleurt de daken van de stad in alle kleuren van de regenboog. Als dat geen manier is om knallend het nieuwe jaar in te gaan…

kerst in portugal

Kerst in Portugal