5x kastelen in Portugal, hier waan je je in de middeleeuwen

kastelen portugal

Verspreid over Portugal zijn vele imposante kastelen te vinden die herinneren aan de rijke historie van het land. Beleef de middeleeuwen in de kastelen waar je de sporen van oorlogen en veldslagen terugvindt. We hebben de vijf mooiste kastelen van Portugal op een rijtje gezet!

1. Zwaardvechten bij het Kasteel van Santa Maria da Feira

kastelen portugal

Dit sobere maar imposante fort is in de loop der jaren vaak van eigenaar gewisseld. De bewoners waakten over de omgelegen streek. Doordat het kasteel uitstekend is onderhouden waan je je 700 jaar terug in de tijd. Voel je verlicht in dit nationale monument wat gebouwd is op een heilige heuvel, vanaf waar je een weids uitzicht hebt over de glooiende heuvels. Je kinderen voelen zich heuse ridders tijdens het Festival Medieval waar stoere ruiters te paard en woeste rovers de gangen van het kasteel onveilig maken. Verkleedkleren genoeg, dus je kan je eigen harnas thuis laten!

 

2. Het Franse Paço dos Duques de Bragança

kastelen portugal

Een stukje Frankrijk in Portugal? Het kan bij Paço dos Duques de Bragança! In dit, op Franse herenhuizen geïnspireerde paleis, huist een verzameling aan rijkdom wat je door de robuuste buitenkant niet zou verwachten. Rondom een imposante binnenplaats vind je een indrukwekkende verzameling aan 17e eeuwse meubels en wapens. Raak betoverd door de weelderige kleuren van het topstuk van de tentoonstelling; gigantische wandkleden van dé Rubens.

 

 

 

3. Voel de Portugese historie in het Kasteel van Guimarães

kastelen portugal

Mocht je na een bezoek aan Paço dos Duques de Bragança nog niet uitgekeken zijn? Slechts op drie minuten lopen ligt het torenhoge Castelo Guimarães op je te wachten. In dit kasteel werd Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal geboren. Terwijl je tussen de puntige kantelen uitkijkt over heuvel waar in de middeleeuwen werd gevochten om vrijheid, wanen je kinderen zich in een set van Game of Thrones. Uiteraard valt er voor jong en oud ook veel bij te leren over de rijke geschiedenis van ‘de geboorteplaats van Portugal’. 

 

 

 

 

4. Een koninklijke overnachting in Kasteel Óbidos

kastelen portugal

Óbidos is misschien wel een van de meest imposante kastelen van Portugal. Maar hoewel dit kasteel groots overkomt, zag de Portugese koning dit slechts als een ‘cadeautje’ aan zijn aanstaande vrouw. De metershoge middeleeuwse torens beschermen je tegen de hitte van de zon. Zijn jij en je kinderen échte durfals? Balanceer dan op de kasteelmuur die stamt uit de 8e eeuw, en kijk uit over de kleurrijke rode daken van het onderliggende dorp. Of nog beter; waan je de koning te rijk in het luxueuze hotel wat zich binnen deze muren bevindt. Eindig de dag met Ginja de Óbidos, een kersenlikeur die al sinds de middeleeuwen gedronken wordt uit een kopje van chocolade. Als dat geen royale afsluiter is…

 

 

kastelen portugal

5. Tussen bloemen en pauwen in Kasteel São Jorge 

Dit fort is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Lissabon, en dus ook zeker niet over te slaan bij een bezoek aan de hoofdstad van Portugal. Na een flinke klim kom je aan in het statige kasteel van waar je een adembenemend uitzicht hebt over de azuurblauwe baai van Lissabon. Kom tot rust in de kalme en frisgroene koninklijke bloementuin waar je de archeologische vondsten uit de 7e eeuw voor Christus kunt bewonderen. Op deze manier leren jij en je kinderen heel wat bij over de geschiedenis van Lissabon, en over een van de meest belangrijke kastelen van Portugal. De camera obscura in het kasteel geeft je een nieuwe kijk over de stad. Ohja, en schrik niet van de huidige bewoners van dit Middeleeuwse fort; de loslopende pauwen!

 

 

Zin gekregen om te overwinteren in Marokko? Start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.