5x tips hoe jij jouw incentive duurzaam kan maken

Incentive reizen zijn een geweldige manier om jouw team te motiveren en te belonen voor hun harde werk. Maar, zoals bij alle goede dingen, zijn er ook minder leuke kanten. Zo kan zo’n reis een negatieve invloed hebben op het milieu en de lokale bevolking. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. In dit blog geven we je 5 tips waarmee je jouw incentivereis duurzaam kan maken.

 

  1. Compenseer CO2-uitstoot door het planten van bomenincentive duurzaamheid

Het organiseren van een incentive reis kan een grote hoeveelheid CO2-uitstoot veroorzaken. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Er zijn verschillende manieren om deze uitstoot te compenseren. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een CO2-compensatieprogramma of door samen met je team bomen te planten. Zo sla je twee vliegen in één klap: je compenseert de uitstoot van je incentive reis én je hebt een leuke, actieve dag met je collega’s.

 

 

2.Kies activiteiten die de lokale bevolking ondersteunen

incentive kookworkshop

Kies bij het plannen van je incentive reis voor activiteiten die de lokale bevolking ondersteunen. Bezoek sociale organisaties, neem deel aan culturele activiteiten en werk uitsluitend samen met lokale partners. Dit komt niet alleen de lokale gemeenschap ten goede, maar hierdoor bied jij ook je personeel een zinvolle en authentieke ervaring aan. Neem bijvoorbeeld met je team deel aan een kookworkshop en leer samen Marokkaanse Tajine maken met locals.

 

 

  1. Zoek naar duurzaam transport en accommodatieTrein in Andalusië

Ook het kiezen van het juiste transport en de juiste accommodatie kan een groot verschil maken. Ga bijvoorbeeld voor bestemmingen die makkelijk te bereiken zijn met de trein of neem ter plekke de trein. Zo geniet je van de bijzondere landschappen en verminder je je CO2-uitstoot. Kies daarnaast voor duurzame accommodaties, zoals glampings in de natuur, familieboerderijen, luxe safaritenten of authentieke pousadas. 

 

 

  1. Zorg voor een betekenisvolle reis 

Marokko groepsreis

Maak van je incentive reis meer dan alleen een uitje. Geef je collega’s een zinvolle reis die hen inspireert om een positieve impact op de wereld te maken. Bezoek duurzame bedrijven, neem deel aan workshops over duurzaamheid of onderneem eco-toeristische activiteiten. Ook teambuilding activiteiten kunnen bijdragen aan het verbeteren van de prestaties en welzijn van het personeel. Neem een kijkje op dit blog en laat je inspireren door het grote aanbod aan teambuilding activiteiten in Marokko.

 

 

  1. Laat jouw reis regelen door een duurzame reisorganisatieDuurzame incentive

Ten slot, raden wij je aan om  jouw incentive reis te laten organiseren door een duurzame reisorganisatie. Deze organisaties zijn gespecialiseerd in duurzaam reizen en kunnen je daardoor écht helpen om een unieke en zinvolle reis te organiseren voor jouw groep.

 

Kortom, met deze tips maak je van jouw incentive reis niet alleen een fantastische ervaring voor jouw team, maar ook voor het milieu en de lokale bevolking. Een win-win situatie!  Laten we dus geven om de aarde en onze volgende incentive reis duurzamer maken.