Imlil

Wat te doen in Imlil?

Imlil is een klein dorp, gelegen in het Hoge Atlasgebergte. Het ligt 1800 meter boven het zeeniveau. Het dorpje ligt dichtbij de Jebel Toubkal, de hoogste top van Noord-Afrika. Imlil is het centrum van het toerisme in de Marokkaanse bergen omdat het zo uniek gelegen is.

Imlil is een vrij nieuw dorp. Het werd eigenlijk gecreëerd naar aanleiding van de drukte op de route naar Toubkal. Voor de opkomst van het ‘bergtoerisme’ was de Imlil area bekend voor haar walnoten, appels en sherry productie. Hoewel deze nog steeds belangrijk zijn voor de lokale economie, zijn ze vandaag de dag overschaduwd door het toerisme.

In Imlil is er in 1995 in 2,5 uur tijd 70 milliliter regen viel. Het hele dorp was overspoeld en ongeveer 150 mensen zijn omgekomen, waaronder 20 tot 60 toeristen. Vandaag de dag merken de bewoners van het dorpje het nog steeds. Hun walnootbomen, een groot onderdeel van de economie daar, zijn nog steeds aan het herstellen.

Wanneer je in Imlil bent, is een trekking door de Hoge Atlas zeker de moeite waard. Hier vind je de meest lonende bergketens ter wereld. Wanneer je gewend bent aan bijvoorbeeld de Alpen, dan zal het in Imlil voelen alsof je een eeuw terug in de tijd gaat. Een van de bekendste trekkingen is die naar de berg Toubkal, de hoogste in Noord-Afrika. Heel belangrijk is dat je nooit zonder begeleiding erop uit gaat. Het weer kan namelijk erg onvoorspelbaar zijn en snel omslaan. Imlil heeft een prachtige Kasbah waar je op het dak kunt genieten van je lunch of thee. Geniet van het mooie uitzicht en de verandering van kleuren in de lucht.

Secret tips van Barrio Life!

#Hike tips! Zoals hierboven genoemd is een trekking door de Hoge Atlas zeker de moeite waard. Het zal even bikkelen zijn maar wat ben je trots als het erop zit!

#Meet tips! Tijdens je trekking zal je door vele Berber dorpjes komen. Probeer in je beste Frans een gesprek aan te gaan met locals.

#Explore tips! Er groeit en bloeit een hele hoop in en rondom Imlil. De gidsen weten hier alles van en willen je hier graag meer over vertellen.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Imlil? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Imlil kan combineren met onze Marokko rondreis noord en zuid? Bekijk dan hier de reisinformatie.