Ik ga op woestijnreis in Marokko en neem mee…

De vakantie checklist! Iedereen kent het wel, het inpakken van je koffer of backpack voor vertrek van een reis. Het grote dilemma is dan vaak: Wat neem ik wel mee en wat niet? Heb ik niet te veel kilo’s bagage als ik straks incheck op het vliegveld? Als je dan ook nog meegaat op een avontuurlijke reis door het noorden van Afrika en gaat kamperen in de Saharawoestijn in Marokko, dan is dit dilemma misschien nog nét ietsje groter. Wij helpen je graag met deze vakantie checklist, zodat jij niets vergeet en een onvergetelijke woestijnreis door Marokko kunt maken!

Jouw vakantie Checklist

woestijnreis-Sahara-Marokko-Checklist-inpakken

  1. Allereerst je outfit: ruimvallende kleding raden we ten zeerste aan. Een lange broek en een shirt of blouse met lange mouwen biedt je de meeste bescherming tegen de zon. Het liefst draag je katoen, zijde of ander natuurlijk materiaal. Dit is ademend en neemt vocht op, wat wel zo prettig in de hete woestijn. Draag liever geen synthetische stoffen, zoals polyester, want dit voelt al snel zweterig aan.
  2. Draag een tulband, de lokale bevolking draagt dit multifunctionele kledingstuk niet voor niets! Een tulband zorgt voor bescherming tegen de zon en de meterslange stof vangt het zweet op, waardoor je hoofd koeler blijft. Daarnaast biedt de tulband bescherming tegen zandstormen én kun je het als kussen gebruiken wanneer je gaat slapen. Tip: in Marokko kun je vaak prachtige sjaals kopen die je als tulband kunt dragen. De lokale nomaden helpen je graag om de tulband om te doen!
  3. Zorg voor voldoende water in je waterfles. In de woestijn drink je al gauw 5 liter per dag! Vermenigvuldig dit met de 5 dagen die de trektocht door de woestijn duurt en reken daar ook je reisgezelschap van ongeveer 6 personen bij. Dat is toch al gauw zo’n 150 liter water! Gelukkig heb je daar de kamelen voor en kan één kameel al het water dragen tijdens dit avontuur door Marokko.
  4. Natuurlijk wil je ook lekker eten tijdens je avontuurlijke reis door Noord-Afrika. Je eet vers vlees en vers brood rondom een gezellig kampvuur. En naarmate je reis vordert, eet je nog steeds vers brood. Dit wordt namelijk gebakken in het hete woestijnzand!
  5. Wanneer je gaat kamperen in de woestijn van Marokko dan slaap je natuurlijk in een nomadentent. Maar geen zorgen, er is ook een kameel die de materialen voor de tent meeneemt.

 

Met bovenstaande tips ben je goed voorbereid op een woestijnreis door Marokko. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij het reisaanbod van Barrio Life.