Begeleide historische wandeling door de stad Faro

Laagintensieve activiteit voor cultuur- en erfgoedreizigers

Explore Boat tour iconVerkennen: Oud stadscentrum 

Hike Icon CoasteeringWandeling: Wandelen

Intensity Icon CoasteeringIntensiteit: Lage intensiteit 

faro 3

Wat is een begeleide historische wandeling?

Een historische wandeling door de stad Faro is een ideale gelegenheid om een charmante Portugese stad, boordevol geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden, te bekijken en te bewonderen.

De Cidade Velha, het historische centrum van Faro, wordt omringd door oude muren en omvat een gotische kathedraal, de bisschoppelijke plaats en charmante geplaveide straatjes. Voorbij deze muren verrijst een modern stadscentrum met winkelstraten, schilderachtige pleinen en tal van bars en restaurants. Andere hoogtepunten van de stad zijn de neoklassieke Arco da Vila poort, belichaamd in de oude Moorse stadsmuren, een macabere bottenkapel, bekleed met de botten van meer dan 1.000 monniken en het vredige Jardim Manuel Bivar plein met uitzicht op de vissershaven. Faro is een verbazingwekkend cultureel juweel, gedomineerd door de Portugese cultuur, maar ook door anderen die door de geschiedenis heen een vingerafdruk op de stad hebben achtergelaten.

Ontdek of een historische wandeling iets voor jou is!

Een historische tour is een activiteit van gemiddelde intensiteit, waarbij je ontspant en tegelijkertijd kennis opdoet! Bent u geïnteresseerd in erfgoed en cultuur? Bent u bereid wat tijd te besteden aan het verkrijgen van inzicht in hoe een stad is ontstaan en geworden tot wat zij nu is? Bent u gefascineerd door andere culturen en wilt u deze beter leren kennen? Dan is een historische stadswandeling iets voor jou!

Ga je de uitdaging aan? Boek deze activiteit dan hier!

Een unieke ervaring

Deze rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en zal geweldige ervaring zijn. U zult niet alleen bezig zijn met een lage intensiteit activiteit door te wandelen, maar ook uw kennis uitbreiden en het verband begrijpen tussen het heden en het verleden, het moderne en het oude en hoe de mensen van de stad werden beïnvloed door alle gebeurtenissen uit het verleden.

Faro, gelegen in de Algarve, is een van de beroemste steden van Portugal met een geschiedenis die teruggaat tot de 4e eeuw, toen de eerste nederzettingen plaatsvonden. Tussen de tweede en de achtste eeuw was de stad onder Romeinse overheersing.

De stad werd een echt vooraanstaand handelscentrum tijdens het Portugese tijdperk van ontdekkingen en groeide welvarend dankzij de veilige haven en de exploitatie van zout. De Joodse gemeenschap werd hier zeer belangrijk in de 14e eeuw en het eerste boek dat in Portugal werd gedrukt, was hier in 1487. Veel kooplieden en ambachtslieden droegen intensief bij aan de ontwikkeling van de stad en de lokale economie.

Faro werd in 1570 zwaar getroffen door de Engelsen die verschillende gebouwen en muren beschadigden en erin slaagden een grote verscheidenheid aan boeken uit de bibliotheek van de bisschop van Faro te roven, waaronder het eerste gedrukte boek in Portugal, de Torah.

De stad breidde zich in de 17e en 18e eeuw uit, maar werd in 1755 opnieuw getroffen door een aardbeving die enorme negatieve gevolgen had voor kerken, kloosters, de bisschoppelijke plaats en vele andere gebouwen. De volgende natuurramp, een tsunami, heeft Faro, wonderbaarlijk beschut door de zanderige oevers van de Ria Formosa lagune, niet getroffen.

Hoe werkt het?

Deze activiteit duurt ongeveer anderhalf uur. Deze tour is inclusief een lokale gids die alle uitleg zal geven over de geschiedenis van Faro en haar bezienswaardigheden. Deze activiteit is voor cultuur- en erfgoedtoeristen.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 1,5-uur

Location Icon Coasteering SesimbraFaro

Prijs: €12 

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Lokale

Gids

Exclusief

Overdracht

Lunch

 

De activiteit vindt plaats in Faro

Faro is een stad en gemeente in het district Faro in Portugal. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 202 km2 en telde 58.051 inwoners in 2001. Hoewel Faro beter bekend is als een industrieel en commercieel centrum, heeft de stad ook zijn charmes. U vindt er veel groene palmen, een kleine beschutte haven en een mooi centrum.

Sesimbra Beach

Overnachten in de buurt van Faro

Meer van Faro ontdekken? Aan de kust van Faro bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort

Ervaar Faro in deze prachtige accommodaties

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Faro

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Faro! Maak je reis naar Faro compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Maak een ontspannende boottocht op Rio Formosa

Kook een heerlijke Cataplana maaltijd

Geniet van een finger food wandeltocht

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk