Hike & Bike, fietsverhuur en rondleiding met eigen gids langs het Evora aquaduct

Middelintensieve activiteit voor cultuurtoeristen in de open lucht

Explore Boot tour icoonExplore: Fietsen en wandelen

Hike Icoon CoasteeringHike: Wandelen, fietsen

Intensiviteit Icoon CoasteeringIntensiviteit:Middelmatige intensiteit

bicycle-touring-pic1

Wat is de fiets- en wandeltocht?

Fietsen is de perfecte manier om te sporten, plezier te hebben en in contact te komen met de natuur. Er zijn verschillende soorten fietsen, maar hoe dan ook, de activiteit is zeer boeiend en een geweldige kans om actief te zijn in de buitenlucht. De natuur zal u in vervoering brengen terwijl u de schone lucht in uw longen voelt komen, de vogels hoort fluiten en het natuurlijke pastel van de natuur bewondert. Ontsnap aan de echte wereld en ervaar heuvels, paden en de natuur op twee wielen met fietsen.

Ontdek of wandelen en fietsen iets voor jou is!

Deze activiteit met eigen begeleiding duurt een halve dag en is geweldig voor iedereen die geïnteresseerd is in ontdekken, sporten en in de natuur zijn. Waar vroeger de treinen reden, gaan nu de fietsers. Het oude spoor is omgebouwd tot een rustig fiets-wandelpad, de Ecopista . Dit pad, ten noorden van Évora, staat garant voor veel natuur, geen auto’s en glooiende hellingen. Kies voor een kortere route naar Graça do Divor of bezoek het verderop gelegen Arraiolos om de gelijknamige tapijten te bewonderen of een plaatselijke lekkernij te proeven, de empada .

Bent u geïnteresseerd in een wandel- en fietstocht met eigen begeleiding? Wilt u een halve dag doorbrengen in de natuur in de buurt van Evora?

Ben je in voor de uitdaging? Boek deze activiteit dan hier!

Een unieke ervaring

Ervaar het landschap op een intense manier, geniet van de geuren, proef de natuur en dompel je onder in de lokale cultuur. Dit is niet alleen een natuurroute, maar ook een culturele ervaring aangezien hier vroeger treinen reden en waar sporen lagen, liggen nu fietspaden. De Nederlandse Gazelle-fietsen die voor dit avontuur ter beschikking worden gesteld, maken de weg heel gemakkelijk begaanbaar.

Hoe gaat het in zijn werk

Deze activiteit duurt ongeveer een halve dag en je kunt kiezen tussen twee paden: ten noorden van Evora waar veel natuur is op de kortere route naar Graca do Divor of naar Arraiolos waar je de beroemde tapijten met dezelfde naam kunt zien en empada kunt proeven, een lokale delicatesse.

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra Halve dag

Location Icon Coasteering Sesimbra Evora

Prijs: €86,4 per Persoon

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Fiet

Uitusting
Reparatieset
Helm
Bagagedrager

Fietstas

Slot

Plomp

 

Exclusief

Transfer naar het startpunt

De activiteit vindt plaats in Evora

De regio Évora is een zeer rijk gebied aan erfgoed, architectuur en archeologie. Van prehistorische en Romeinse tijden tot aan de Arabische Moren en recenter de Katholieken. Alle volkeren en bouwstijlen hebben hier hun afdrukken achtergelaten. Het resultaat is een regio vol met UNESCO (jaren ´80) gebouwen en rijroutes die kleine historische dorpjes verbinden met archeologische opgravingen.
Naast erfgoed is Évora een studentenstad met een bruisende sfeer. Je treft er ambachtslieden die op verschillende plaatsen in de regio lokale kunst en producten maken volgens oude tradities. Natuurliefhebbers kunnen wandelen in de kurkboombossen bij Serra d´Ossa, grotten bezoeken en genieten van een uitstapje aan het Alqueva stuwmeer.

Sesimbra Beach

Evora, Alentejo

Overnachten in de buurt van Evora

Meer van Evora ontdekken? In Evora bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Hotel in Evora.

Ontspan tijdens een natuurreis in een gezellig hotel in Évora

Pousada in Evora

Geniet van luxe en comfort bij onze Pousada rondreizen

Hotelkamer Evora

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Evora

Enthousiast geworden? Er is nog veel meer te beleven in Evora! Maak je reis naar Evora compleet met onderstaande activiteiten. Wij kunnen de reis en activiteiten voor je inplannen, zodat je niks hoeft te missen.

Bezoek het Evora eetfestijn

Kijk naar de sterrenhemel

Proef de heerlijke en natuurlijke olijfolie

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk