Het merengebied van Zezere

merengebied zezere

Wat te doen in het merengebied van Zezere?

ferreira do zezere

 

Het merengebied van Zezere ligt in het midden van Portugal en wordt gevormd door de stuwdam in het zuiden van het gebied. De grote meren die de stuwdam creëren geven het gebied het gevoel van een merenriviëra. De Zezere rivier ontstaat op het hoogste punt van Portugal in de Serra da Estrela en vloeit verder zuidwaarts in de Taag rivier.

Watersporten, zwemmen, wandelen en genieten van de natuur zijn hier ideaal. Alsmede is het gebied een uitvalsbasis om het kloosterstadje Tomar te bezoeken. De merenregio rondom de Zezere rivier bestaat uit twee regio´s. De regio Ferreira do Zezere aan de westkant van de meren en het gebied van Vila de Rei aan de oostkant van het merengebied. De twee stadjes liggen op 20 minuten rijden van elkaar.

In het merengebied liggen talloze kleine rivierstrandjes. Zo kan je in het dorpje Dornes genieten van het strand maar ook het dorpje bezoeken. De sfeervolle ligging tussen het groen met eucalyptusbomen en een kerkje met uitzicht over het meer, maakt het een leuk dorpje. Het rivierstrand van Praia Fluvial Aldeia do Mato heeft dan weer een mooi uitzicht over het Zezere meer. Er is een sfeervol bar-restaurant en beneden ligt een vlonder vanaf waar je kan zwemmen. Het is een leuke plek om te zonnen in ligstoelen, te zwemmen of simpelweg een drankje te drinken op het terras.

Al het water van de Zezere rivier wordt bij elkaar gehouden door de Bode stuwdam. Er is een mooie fotoplek net voor je de dam overrijdt met de auto.

Secret tips van Barrio Life!

#Hike tip! Wandelaars kunnen hun hart ophalen in het merengebied van Zezere. In Vila de Rei kan je een folder halen waarop 5 halve- en hele dagroutes staan.

#Explore tip! We organiseren een tocht per jeep van de gebaande paden. Je komt langs het meer en de omstreken van het natuurgebied.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Portugal? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over het merengebied van Zezere ? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je zien hoe je het Zezere merengebied kan combineren in onze Glamping kampeerrondreis? Bekijk dan hier de reisinformatie.