Een groepsreis naar de magische Sahara in Marokko – 5 redenen

Groepsreizen Marokko

De Sahara woestijn is een magische plek die je niet mag missen. Met zijn uitgestrekte en indrukwekkende landschap is het een omgeving die bijna onwerkelijk aanvoelt. Van unieke activiteiten zoals kameelrijden en sandboarden tot overnachten in traditionele berbertenten. Wij geven 5 redenen waarom de Sahara een ideale bestemming is voor een groepsreis.

 

1.Een ideale winterbestemmingWoestijn

In de zomermaanden liggen de temperaturen in de Sahara rond of zelfs boven de 40 graden. Gelukkig ligt dat getal in de winter een stuk lager, namelijk rond de 20 graden. Dit maakt een bezoek aan de woestijn in de winter dus veel aangenamer. Met drie uurtjes vliegen zit je zo in het zonnige Marokko en begeef je je geheel andere wereld. Ook liggen de prijzen in de winter net iets lager dan in de zomermaanden.

 

 

Groepen2.Unieke en uitdagende groepsactiviteiten

Maak kennis met de Sahara door een kamelentocht te maken naar het verblijf. Rijd met een rustig tempo op de rug van de kameel door de uitgestrekte zandduinen. Tijdens deze hobbelige, maar comfortabele rit kan je genieten van de schoonheid en de stilte van de woestijn. Een andere bijzondere en avontuurlijke activiteit midden in de woestijn is sandboarding. Vergelijkbaar met snowboarden maar dan in het zand. Ga sandboarden op de hoge duinen van de Sahara. Met een sandboard glijd je met een rap tempo naar beneden en voel je de adrenaline door je lijf stromen. Verder heeft de bestemming Marokko nog meer unieke teambuildingsactiviteiten te bieden voor jouw team.

 

3.De Marokkaanse gastvrijheid

De Marokkanen staan bekend om hun uitstekende gastvrijheid, waar ze hun gasten helemaal in de watten leggen. Een reis naar de Sahara staat daarom garant voor ontzorgen. Bij aankomst van het tentenkamp ontvang je gelijk een warm welkom van de gastheer of gastvrouw. Er staat verse traditionele muntthee met heerlijke zoetigheden voor je klaar. Je hoeft je geen zorgen te maken over je spullen, want deze heeft het personeel al veilig naar jullie kamers gebracht. Het ontbijt en diner wordt iedere dag met liefde en aandacht voor jullie groep bereid. Neem plaats aan de lange gedekte tafels en geniet zorgeloos van je gezelschap. In de avond is er gezorgd voor traditionele muziek- en dansvoorstellingen. Luister naar de prachtige klanken van de trommels en dans rondom het kampvuur. 

 

Sahara4.Bijzonder overnachten in berber tenten

Hoe bijzonder is het om te slapen in de woestijn? In Marokko kan het! Overnacht met je groep in traditionele berbertenten. Ervaar de oase van rust terwijl je onder de heldere en adembenemende sterrenhemel slaapt. Je zult aangenaam verrast zijn om te ontdekken dat een verblijf in de Sahara niet betekent dat je minder luxe hebt. De ruime tenten bieden alle comfort voor een goede nachtrust en de koks bereiden elke avond een sterrenmaal voor jouw groep. Bij grote groepen is het zelfs mogelijk om het hele tentenkamp geheel voor jouw team af te huren.

 

 

5.De magische landschappen met kleurrijke zonsondergangSahara groepsreizen

De Sahara is met zijn uitgestrekte en indrukwekkende landschap een omgeving die bijna onwerkelijk aanvoelt. De zonsopgangs en -ondergang zijn boven de zandduinen magisch. Door de uitgestrekte horizon heb je een spectaculair uitzicht. Zie langzaam de heldere gele en zachte rode kleuren verschijnen wanneer de zon opkomt of ondergaat. Een goed moment om stil te staan bij deze unieke ervaring in de woestijnen van de Sahara.