Top 5 groepsactiviteiten in het zonnige Málaga

Uitzichtpunt Malaga

Op pad met vrienden, familie óf juist met het bedrijf naar Málaga? Maar hebben jullie nog wat inspiratie nodig? Wij delen graag 5 culturele groepsactiviteiten met jullie in het zonnige Málaga. 

 

1.  Ontdek de verborgen parels in Málaga

Op een lokale en ontspannende manier Málaga echt leren kennen? Ga dan op een fietstour door dé stad van de musea. Tijdens deze fietstour neemt een local jullie mee en laat jullie zien wat Málaga zo bijzonder maakt. Je fietst langs de culturele highlights zoals het Alcazaba, het geboortehuis van Picasso en de bekende stierenvechtarena. Maar dat is nog niet alles! Ook krijg je de geheime parels te zien. Zo fiets je bijvoorbeeld naar de authentieke visserswijk Pedregalejo vol met traditionele vis restaurants, hippe bars en leuke terrassen. Struin langs de boulevard en ruik de geur van brandend hout wanneer je langs de eettentjes loopt. Op een andere manier Málaga willen verkennen? Kies dan voor een intensieve Segway tour! 

 

 

 

 

2. Caminito del Rey: de spectaculairste wandelroute van Málaga

Zijn jullie meer van actievere groepsactiviteiten? Bewandel dan samen het Koningspad van ongeveer 8 kilometer lang. Jarenlang stond de Caminito del Rey bekend als het gevaarlijkste wandelpad ter wereld. Maar geen zorgen! Het adembenemende wandelpad is gerestaureerd en niet meer gevaarlijk. Wandel over hoge hangbruggen, brede bospaden en smalle houten paden. Las af en toe een pauze in en geniet van het uitzicht op de blauwe rivier en prachtige bergketens. Dit is zeker een wandeling die je zal blijven herinneren!

 

 

 

 

 

 

 

3. Een verrassende tapas tour door Málaga 

Spanje staat bekend om haar tapas cultuur. De tapasbars zijn dé plek waar Spanjaarden samenkomen en genieten van kleine gerechtjes onder het genot van een glas bier of wijn. Wil je meer leren over de eetcultuur van Málaga? Neem deel aan een unieke food tour en proef diverse tapas gerechten in gezellige tapasbars. Denk aan Gambas al Pil-Pil (garnalen gekruid in een mengsel van olijfolie, paprika, chili pepers en héél veel knoflook), espeto de sardinas (spies met gegrilde sardientjes) en gebakken aubergines met riethoning. Maar daar eindigt de avond nog niet! De lokale gids neemt je mee naar een traditionele flamenco voorstelling. Bewonder hoe zij emoties uiten in de vorm van traditionele dans, gitaarspel en zang. 

 

 

4. Ontdek de grotten van Nerja

 

Meer interesse in een wateractiviteit? Neem deel aan een speciale kajaktour in Nerja, oorspronkelijk een vissersdorp. Kajak over de helderblauwe zee en onder watervallen door. Bezoek de grotten waar je anders niet zou komen. Een lokale gids vergezelt jullie tijdens de tour en deelt unieke verhalen over de omgeving. In de grotten heb je de kans om een duik te nemen. Wie spot de meeste zeedieren? 

 

 

 

 

 

5. Een unieke dagtrip naar Gibraltar 

Wist je dat er in Gibraltar twee verschillende talen worden gesproken? Namelijk Engels en Llatino (een mix van talen). Dit Brits overzees gebied is zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer je in Málaga verblijft. Gibraltar staat bekend om de 426 meter hoge rots die je met de kabelbaan kan bereiken. In dit natuurpark waan je je tussen de enige kolonie wilde apen in Europa! Bewonder het uitzicht op de haven, en als het weer meezit, kan je Marokko zien liggen. Verder zijn er nog talloze activiteiten te doen. Bezoek de botanische tuin, ga mee dolfijnen spotten of ontdek de grot van St. Michael!