Gondelvaart door de stad Aveiro

Laagintensieve activiteit voor cultuur-erfgoedtoeristen

Explore Boot tour icoonExplore: Zeilen

Hike Icoon CoasteeringHike: Zeilen

Intensiviteit Icoon CoasteeringIntensiviteit: Large intensiteit

Moliceiro-boats-in-aveiro

Wat is een boottocht?

Een boottocht is de perfecte manier om een uurtje door te brengen. Het is een ontspannende activiteit die u in staat stelt niet alleen te recreëren, maar ook een stad te leren kennen. Het water van het kanaal weerspiegelt de zon en zacht licht werpt een lichtje op de gevel van een groot oud herenhuis. De gondelachtige boot glijdt langs geplaveide scheepshellingen, weelderige parken en sierlijke art nouveau herenhuizen, de drukte voor zijn naar een onontdekt Europees juweeltje.

De boten werden gebruikt voor het verzamelen van zeewier, dat een lokale meststof was. De boten zijn groter dan hun Italiaanse tegenhangers en een tour kan door iedereen worden geboekt.

Ontdek of deze tour iets voor u is!

Wilt u de stad Aveiro leren kennen door middel van een boottour in minder dan een uur? Bent u geïnteresseerd in het leren van alles over de stad in een originele ervaring? Bent u geïnteresseerd in het varen door de belangrijkste grachten van de stad op de traditionele Mercantel?

Durf je de uitdaging aan? Boek dan hier deze activiteit!

Een unieke ervaring

Tijdens deze activiteit vaart u 45 minuten en leert een gecertificeerde gids u alles over de artistieke, culturele en monumentale erfenis van de stad! Aveiro is kleurrijk uniek en kan een romantische bestemming zijn, een culturele ervaring en nog veel meer, want het heeft alles te bieden. Het ”Venetië van Portugal” ligt vlak bij de kust, waar de stranden elke zomer massa’s mensen trekken, terwijl de stad zelf een paradijs is voor cultuur- en erfgoedbezoekers. De Art Nouveau gebouwen langs de hoofdgracht in het centrum van Aveiro geven de stad het imago van een openluchtmuseum. Deze architectonische schatten vallen op door hun gebogen lijnen, smeedijzeren accenten en felle kleuren. Een andere bezienswaardigheid is de visserswijk, zeer karakteristiek, met geplaveide straatjes en vissershuisjes, evenals een vismarkt. De lagune Ria de Aveiro is een andere bezienswaardigheid, die Aveiro tot bloei heeft gebracht en nu een toevluchtsoord voor wilde dieren is, waar u rustige wandelingen en mooie boottochten kunt maken.

Na de boottocht kunt u de stad te voet verkennen en een maaltijd nuttigen in een typisch restaurant. Aveiro is ook populair om zijn zoetigheden, die u eens moet proberen in een van de plaatselijke gebakjes. De stad klinkt als Venetië, maar is kleiner en meer ontspannen. Door de studentenpopulatie is de sfeer levendig en ontspannen tegelijk en er zijn het hele jaar door Engelssprekende gidsen.

Hoe gaat het in zijn werk

Deze activiteit duurt ongeveer 45 minuten en neemt u mee over de belangrijkste kanalen van de stad. Nadat u aan boord bent gestapt van de traditionele Moliceiro of Marcantel, neemt onze gecertificeerde gids u mee op een tocht door de belangrijkste grachten van Aveiro. Onderweg ontdekt u alles over de kunstzinnige, verrijkende en historische erfenis van de stad.

Besteed zeker aandacht aan de details rond de grachten. Let op de ingewikkelde architectuur en de unieke sporen van art-nouveaugebouwen. Maak kennis met de tradities van de zoutwinning en de sterke verbondenheid van de regio met de zee.

Deze unieke en diverse stad zal u zeker boeien!

Samenvatting Activiteit

Coasteering Sesimbra 45 minuten

Location Icon Coasteering Sesimbra Aveiro

Prijs: €10,4

Inclusief & Exclusief

Inclusief

Gids
Boottocht

 

Exclusief

Maaltijden
Drankjes
Andere diensten
Persoonlijke uitgaven

De activiteit vindt plaats in Porto

De regio Porto heeft als grootste trekpleister de stad Porto. Deze tweede stad van Portugal biedt een gastronomische, bruisende en pittoreske bezoekerservaring. De Douro rivier die door de stad stroomt en de verschillende monumenten die er te bezoeken zijn, maken het verblijf anders dan in Lissabon en Coimbra.

Sesimbra Beach

Porto, Portugal

porto map

Overnachten in de buurt van Porto

Meer van Porto ontdekken? Aan de kust van Porto bevinden zich een aantal prachtige accomodaties om te overnachten tijdens je reis. De accomodaties bevinden zich dichtbij het strand en verschillende restaurants.

Geniet van luxe en comfort met onze Paradores rondreizen

Ervaar Porto en andere leuke plekken samen met de hele familie

hotel Porto natuurreis door natuurparken Portugal

Overnacht in door ons geselecteerde, karakteristieke accommodaties

Onze andere activiteiten in de regio Porto

De havenstad Porto is een bekende stad in Portugal. De stad is met 216.400 inwoners de op één na grootste stad van Portugal. Het is gelegen in het noordwesten van het land en behoort daardoor tot de Costa Verde.

Het historisch centrum staat al sinds 1996 op de werelderfgoedlijst. Moest dat nog geen reden genoeg zijn om een kijkje te nemen en te verdwalen in de kleurrijke straatjes van Porto, De stad is ook bekend door de Porto wijn.

Porto vatenBezoek een wijnbodega en proef de beroemde Porto wijn

E-biketocht door de stad Porto

Fiets op een e-bike en geniet van de stad

Portugese tapasGa mee op deze vingerknippende voedsel tour en ontdek de smaak van Porto

Reisorganisatie Barrio Life – Reizen op maat naar Portugal

Ben je jezelf aan het oriënteren op een reis naar Portugal? We zijn je graag van dienst om een reis voor je te maken op maat, waarbij je je gewenste verblijfsplaatsen door kan geven en activiteiten die je leuk lijkt. We doen je dan een vrijblijvend voorstel tegen een scherpe prijs, inclusief ons routeboek boordevol met tips en bezoeksuggesties die je niet in de reisboeken vindt. Stuur ons een chat bericht, een e-mail of bel ons en dan helpen we je graag verder.

Of… laat een reis op maat maken door onze reisspecialist en neem Sesimbra mee in je reis.

maatwerk