Ervaar een traditionele souk tijdens je bezoek in Rissani

Ervaar een traditionele souk tijdens je bezoek in Rissani

 

Rissani is een stad in het zuiden van Marokko. De stad is de laatste voor de woestijn en daarom trekken veel toeristen vanaf hier dan ook de woestijn in. Rissani staat bekend om haar handel in leer en geitenhuid.

Rissani is de oude hoofdstad van Tafilalet. De locatie als een kruispunt tussen noord en zuid gaf de stad in vorige tijden een bepaald belang.

Rissani is een mooie laatste tussenstop als je verder reist naar Merzouga. Op de markt kun je kleurrijke woestijnsjaals kopen. Mail ons over de gemiddelde prijs van zo een sjaal, zodat je niet wordt afgezet.

Op zondag, dinsdag en donderdag wordt er een souk gehouden in Rissani. Hier kun je zwervende handelaars, nomaden, Berbers en Arabische woestijnbewoners ontmoeten die allerlei kleding, waren, planten, kruiden, groenten en dieren verkopen. Ook is er een schapen-, ezel- en vogelmarkt. Moulay Ali Chérif ligt begraven in zijn mausoleum in Rissani. Als niet-moslim kun je het graf alleen bewonderen van een afstand want het graf is alleen toegankelijk voor moslims, net als de islamitische tuin en de moskee.

 

Meer weten over Rissani en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.