De belangrijkste eilanden van de Azoren – ontdek de verschillen

De Azoren, is een groep van negen vulkanische eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan, ongeveer 1.500 kilometer ten westen van het vasteland van Portugal. De eilanden worden met recht het Hawaï van Europa genoemd. De eilanden zijn dunbevolkt door gastvrije lokale bewoners, er is geen massatoerisme en de natuur is adembenemend. Ieder eiland heeft zijn eigen unieke kenmerken. In dit blog ontdek je de grootste verschillen van de populairste eilanden van de Azoren. Het perfecte startpunt om jouw reisroute te bepalen.

 

São MiguelAzoren

São Miguel is het grootste en meest bevolkte eiland van de Azoren. Het staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen. Denk aan kratermeren zoals Lagoa das Sete Cidades en Lagoa do Fogo, warmwaterbronnen en geothermische gebieden. São Miguel heeft ook charmante stadjes, historische bezienswaardigheden en heerlijke lokale gerechten. Je vindt hier de typische blauwe hortensia’s, agapanthus en zwart-witte koeien in het heuvellandschap. 

 

 

Terceira

Terceira is het op een na meest bevolkte eiland van de Azoren en is de thuisbasis van de UNESCO-werelderfgoedstad: Angra do Heroísmo. Het eiland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, met goed bewaarde architectuur, forten en kerken. Terceira staat ook bekend om zijn traditionele stierenvecht evenementen en levendige lokale festivals. De natuur kenmerkt zich door glooiende heuvels, vissersdorpjes en dramatische kliffen.

 

 

 

Pico

Pico is het op een na grootste eiland, en is dunbevolkt. Dit maakt dat je hier rust en stilte ervaart. Het eiland is beroemd om zijn imposante vulkaan en de hoogste berg van Portugal: de Pico. Ga de uitdaging aan: beklim de vulkaan en bewonder op de top het prachtige uitzicht over het eiland. Om de vulkaan heen liggen uitgestrekte wijnlandschappen, kratermeren en tropische bossen. Vergeet ook zeker niet om de unieke Pico wijn te proeven, die verbouwd wordt op de mineraalrijke vulkanische bodem.

 

 

Faial

Faial wordt vaak het “blauwe eiland” genoemd vanwege de overvloed aan blauwe hortensia’s die de landschappen sieren. Het eiland staat bekend om zijn levendige jachthaven, Horta, een populaire laatste stop voor zeilboten voordat ze daadwerkelijk de Atlantische Oceaan oversteken. Op de kleurrijke havenmuren zijn muurschilderingen gemaakt door de talloze zeelieden die het eiland aandeden.

 

Flores

Flores is een pittoresk eiland dat wordt gekenmerkt door weelderige groene landschappen, watervallen en meren. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers door de vele, wandelpaden, ongerepte stranden en de prachtige tweelingmeren van Lagoa das Sete Lagoas. Flores staat ook bekend om zijn gevarieerde flora en fauna, waaronder inheemse soorten.

 

Plannen om met een groep naar de Azoren af te reizen? Doe gratis en vrijblijvend een reisaanvraag.