Een uniek bezoek aan het berberdorp Midelt

Een uniek bezoek aan het berberdorp Midelt

 

Midelt is gelegen in het overgangsgebied tussen de Midden-Atlas en de zuidelijke oases. De stad ligt op 1500 meter hoogte aan de voet van het Jbel Ayachi gebergte. Met een populatie van 55.034, is dit het commerciële centrum van een groot landbouwachterland en speelt zij daarnaast een grote rol in de winning van mineralen.

Midelt was in de eerste helft van de 20ste eeuw onder gezag van de Fransen, die zich hier voornamelijk bezig hielden met het delven van lood, gips en andere mineralen en fossielen in de nabijgelegen mijnen Ahouli en Mibladen. De ontwikkeling van deze mijnen leidde tot elektrificatie van de stad en de aanleg van een spoorweg van Midelt naar de Middellande Zeekust in 1930.

In feite bestaat Midelt maar uit één straat: de Avenue Mohammed V, die overgaat in de Avenue Hassan II. In het centrum is een kleine markt, waar mooie, zelfgemaakte Amazigh (berber)tapijten verkocht worden.

Omdat Midelt omringd is door bergen, maakt het dat je met de zonsopgang een prachtig uitzicht hebt. Het is daarom zeker de moeite waard om deze eens te gaan bekijken wanneer je hier bent.

Een van de meest mooie natuurlijke bezienswaardigheden is de bron aan de voet an Jbel Ayachi. Deze vormt de belangrijkste waterbron van de stad. De berg zelf is 3.757 meter hoog en is daarmee de hoogste berg die de stad kent.

 

Meer weten over Midelt en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.