Een ontmoeting met de nomadengemeenschap Lamhazil

Een ontmoeting met de nomadengemeenschap Lamhazil

 

Deze gemeenschap is te vinden op 30 minuten ten oosten van Zaouia Sidi-Abd-Enabi. Er wonen ongeveer 50 nomaden die in kleine huisjes leven. De bewoners leven van water uit waterputten en van hun eigen vee.

Een belangrijk feit is dat deze mensen geen semi-nomaden zijn. De mensen wonen altijd in de woestijn en trekken alleen de bergen in tijdens de zomermaanden (maar dus niet naar de steden). Tijdens deze hete maanden nemen ze al hun spullen en dieren mee en daarna keren ze weer terug.

Een tijdje terug is door een stichting uit Zagora een nomadenschool opgezet. Hier krijgen kinderen les in Frans, Arabisch, Engels, wiskunde en aardrijkskunde. De school is volledig afhankelijk van gunsten van anderen. Staat het niet op je programma maar wil je de school toch graag bezoeken? Mail of bel ons dan en wij regelen het!

 

Meer weten over Nomadengemeenschap Lamhazil en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.