Tissint

Wat te doen in Tissint?

Tissint, ook wel bekend als Agadir Tissinnt, is een klein dorpje in de buurt van Tata. Het stadje beschikt over bijna 10.000 inwoners in 2004. Het dorpje bevindt zich op 70 km afstand van Tata. Net voor Tissint zie je dat het landschap mooie vormen heeft gekregen door erosie.

Op 18 juli 2011 viel er een meteoriet in Tissint. In oktober 2011 begonnen nomaden namelijk zeer verse, versmolten stenen te vinden in een afgelegen gebied. De grootste stukken werden teruggevonden op het plateau van El Gaïdat, en de kleinste werden dichter bij de bergen van El Aglâb gevonden.

Wist je dat ze in Tissint voornamelijk de ezels nog als vervoersmiddel gebruiken? Dit is al wel lichtelijk aan het veranderen. Je ziet dan ook steeds meer inwoners op lichte Chinese motoren en oude brommers.

Het oude centrum van Tissint is authentiek en wat rommelig, maar wel erg leuk om doorheen te wandelen. Net buiten het afgelegen stadje bevindt zich een waterval, namelijk de ‘Atiq’ waterval. De waterval ligt in een woestijn- en bergachtige omgeving en het is een vrij rustige plaats. De waterval is onder andere een plaats waar de vrouwen de was doen.

De mogelijkheden

  • Wil je meer lezen over plekken in Marokko? Bekijk dan hier de overzichtspagina.
  • Wil je meer lezen over Tissint? Download dan hier het landenboek.
  • Wil je lezen hoe je Tissint kan combineren met onze actieve rondreis Zuid-Marokko? Bekijk dan hier de reisinformatie.