De grotwoningen van de zigeuners in Sacromonte

De grotwoningen van de zigeuners in Sacromonte

Verken samen met Andrea de grotwoningen van Spaanse zigeuners in Sacromonte

De activiteit

In Granada ligt hoog op een heuvel de bijzondere wijk Sacromonte. Dit is een traditionele buurt waar sinds de 16e eeuw Spaanse zigeuners wonen. De woningen waarin zij zich vestigden werden uitgehakt uit de rotsachtige heuvel. Deze zijn tot op heden nog steeds te bezoeken!

Tijdens de tour neemt de lokale gids Andrea je graag mee naar een van deze grotwoningen! Binnen circa 40 minuten maak je nader kennis met de culturele gebruiken en de interessante geschiedenis van de Spaanse zigeuners. Dit staat ook wel bekend als gitanos. Het hele jaar door kun je de wijk Sacromonte bezoeken, aangezien ieder jaargetijde zijn eigen charme heeft. Na het bezoek aan een typische grotwoning kun je heerlijk ronddwalen door deze volksbuurt van Granada of een poging wagen tot het dansen van de flamenco in een grot. Of wat dacht je van genieten van het prachtige uitzicht op het Alhambra, de kathedraal en de bergen…

Gids Andrea

Andrea werkt nu al drie jaar als gids en vindt haar werk nog steeds fantastisch. Iedere dag blijft inspirerend, dynamisch en leerzaam, omdat ze vaak in aanraking komt met diverse culturen. Ook leert ze vaak nieuwe mensen kennen.

Als mensen verbaasd zijn over de grotwoningen en zich daardoor afvragen of zigeuners nog steeds bestaan, wordt Andrea alleen maar enthousiast. Andrea verteld graag over de tradities van de zigeunercultuur te en bezoekers te verrassen met verschillende feiten en fabels. Naast haar werk houdt Andrea zich graag bezig met muziek, het lezen van een goed boek of relaxen op een levendig terras.