De paardenshow van Cadíz

De paardenshow van Cadíz

De bijzondere Andalusische paardenshow van La Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre in Cadíz

Op circa 10 á 15 minuten vanaf het stadshart van Jerez de La Frontera, ligt La Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre. De Koninklijke Andalusische Rijschool. Het is een prachtige locatie die bekend staat wegens haar paardenshow; How the Andalusian Horses Dance. Als paardenliefhebber kun je hier je hart ophalen aan trainingen, shows en veel informatie over de oude Andalusische paardrijdkunst.

De gids

De enthousiaste gids Javier verwelkomt je graag! Hij leert je tijdens een rondleiding meer over de rijke historie die La Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre ademt! Hij neemt je mee naar de verschillende rijbanen, het paleis en de overige faciliteiten. Het bewaren en delen van informatie over de eeuwenoude Andalusische paardrijdkunst staat centraal tijdens de tour. Ook is het bijwonen van de show in de schitterende en sfeervolle arena is ook een aanrader!

Het is alweer 16 jaar geleden dat Javier als vakantiekracht begon bij de Koninklijke Andalusische Rijschool. Door de jaren heen heeft hij zich omhoog gewerkt en is hij nu werkzaam als coördinator, gids en pr-medewerker. Het contact met bezoekers vindt hij fantastisch, wat ervoor zorgt dat hij zich nog jaren in wil zetten voor deze mooie rijschool. Het blijft voor Javier namelijk geweldig om te zien hoe dromen van vele paardenliefhebbers uitkomen. Dit is vaak nadat zij de unieke dressuur van de Andalusische paarden zien. Naast zijn liefde voor Andalusische paarden, is Javier in zijn vrije tijd op de tennisbaan en in de bioscoop te vinden.

Praktische informatie:

Het hele jaar door worden er trainingen en shows aangeboden in de sfeervolle arena’s, en kun je tussen 10:00 en 14:00 een bezoek brengen aan verscheidene musea op het landgoed. Een goede tip van Javier: tijdens het voorjaar (april – half juni) en het najaar (september – half november) kan een bezoek aangenamer aanvoelen door zachtere temperaturen.

Bekijk hier het filmpje:

Paardenshow in Cadíz