De tuin van Jardin Jnan Sbil

Ontdek de prachtige tuin van Jnan Sbil

De tuin van Jardin Jnan Sbil

 

In de koningsstad Fes vind je geen parken in de medina: het is een sfeervol doolhof aan straatjes met vele ambachtslieden en hun kraampjes, waarbij je geniet van diverse geuren en kleuren door de steegjes heen. Wil je toch graag even tot rust komen in een groene omgeving nabij de medina? Ontdek dan de prachtige tuin van Jnan Sbil! Dit is een mooi park dat op loopafstand ligt van de bijzondere toegangspoort Bab Boujloud.

Jardin Jnan Sbil is ontworpen in de 18e eeuw op verzoek van Sultan Moulay Abdellah. Het is één van de oudste tuinen van de koningsstad Fes! Sinds 2011 is het park weer opgefrist en vernieuwd zodat bezoekers volop kunnen genieten van deze mooie locatie. Het blijft een plek die veel lokale bewoners trekt, maar ook steeds bekender wordt onder toeristen.

Het park is ontworpen volgens de traditionele Arabische architectuur. Een tuin wordt in de Islamitische cultuur gebruikt als metafoor voor het paradijs, en zo voelt het ook een beetje als je hier rondloopt! Je vindt er onder andere verschillende planten en struiken, meerdere fonteinen en waterkanalen, fijne wandelpaden, bloeiende sinaasappelbomen en kleurrijke bloemen.

De tuin van Jnan Sbil is een leuke tussenstop. Speel een kaartspel, maak een wandeling of kom tot rust met een snack: in dit park ontsnap je écht even aan de hectiek van de medina van Fes en kom je heerlijk tot rust!

Let op: het park is niet op maandag geopend, houd hier rekening mee.

Tip: wandel hiervandaan richting het Joodse kwartier en breng een bezoek aan het imposante Koninklijke Paleis van Fes!