De natuur geeft antwoord: Coaching reis Sahara

De natuur geeft antwoord: Coaching reis Sahara

 

Zoek jij de natuur wel eens op om je hoofd leeg te maken en antwoord te krijgen op levensvragen? Je stelt je vast wel eens de vraag of je huidige baan het ‘m echt wel is? Of je niet meer tijd moet investeren in familie en vrienden? En of je wel echt gelukkig bent? Nog belangrijker dan het stellen van deze vragen, is het beantwoorden ervan. Henrik Looij van Nature Quest trekt de natuur in om met mensen tot antwoorden te komen en knopen door te hakken. In de herfst van dit jaar bieden we samen met Nature Quest een coaching reis aan in de Sahara aan. Rikkert van Barrio Life sprak met Henrik.

Coaching reis: Wat is de rol van de natuur binnen jullie Nature Quests?

“De natuur is voor ons een voorbeeld, een afspiegeling van de menselijke geest in haar meest ‘natuurlijke’ toestand. De natuur ‘is’, zonder oordeel, alles komt, alles gaat. Zoals bladeren groeien en vallen, en groeien en vallen. Tijdens een Quest ondersteunen we mensen op een zelfde wijze om een tijdje zonder oordeel te zijn met hun gedachten en gevoelens. Simpelweg te observeren dat die komen en gaan en dat het zinloos is je daartegen te verzetten. Integendeel, zoals het Engelstalige spreekwoord zegt: ‘what you resist, persists’. Door werkelijk te erkennen wat je denkt en voelt, kun je makkelijker loslaten en ruimte scheppen voor iets nieuws.”

Wat gebeurt er met iemand als hij/zij een tijd alleen in de natuur verblijft?

“Zonder oordeel je gedachten en gevoelens te observeren, resulteert vaak in een ervaring van opluchting en diepe innerlijke wijsheid. Van daaruit ontstaan vaak allerlei nieuwe inzichten en mogelijkheden. Daardoor weten veel deelnemers na een Quest beter wat ze willen en leren ze daarbij varen op hun innerlijke kompas in plaats van afhankelijk te zijn van externe prikkels van andere mensen, ongezond voedsel en verslavingen. Bovendien komen veel deelnemers in het reine met hun verleden en zijn ze minder op de toekomst gericht. Wij halen mensen na een solo in de natuur zonder uitzondering op met een rustige glimlach op hun gezicht.”

Tot welke inzichten komen deelnemers tijdens de coaching reis?

“Dat verschilt uiteraard per persoon. Een veelgehoorde ervaring is, dat niets is wat het lijkt en dat we als mens over alle natuurlijke wijsheid beschikken om ons leven te leiden in plaats van te lijden. We maken mee dat mensen na een Quest wel durven te veranderen van baan, familieleden vergeven en meer gaan genieten van alles wat ze al hebben.”

Interesse in een rondreis in Marokko? Neem dan eens een kijkje op onze Wandelvakantie marokko door de sahara!