De mooiste surfspots van Marokko

surfen marokko

Surfen in Marokko? Bij Marokko denk je misschien aan smaakvolle tajines, kleurrijke souks en de Saharawoestijn. Maar je kan er ook perfect heen om te surfen! Sterker nog, plekken als Imsouana en Taghazout zijn echte surfdorpjes geworden. Je hebt hier prachtige golven voor zowel beginners als echte pro’s. De mooiste surfspots van Marokko hebben we voor je op een rijtje gezet!

 

ImsouaneImsouane marokko

Midden in het surfmekka van Marokko ligt Imsouane. Er zijn beroemde plekjes in het noorden en zuiden én een reeks geheime baaien die nog niet helemaal zijn ontdekt. Een perfecte bestemming voor zowel beginnende als ervaren surfers. Zomerbezoeken zijn het beste voor beginners, vanwege de lage golven die er dan zijn. Een plek voor echte surffans!

 

 

 

Essaouira marokkoEssaouira

Een echte surfspot in Marokko is Essaouira, een prachtige plek voor toeristen en surfers in Marokko. De sterke zuidelijke wind uit de Sahara ontmoet de seizoensgebonden winden van de Atlantische Oceaan op dit punt aan de Marokkaanse kust. Essaouira is perfect voor kitesurfers die op zoek zijn naar een prachtige bestemming met veel wind. Bovendien is Essaouira een parel van de Atlantische Oceaan! Een gezellige stad met fotogenieke plekjes en leuke restaurantjes en winkels.

 

TaghazoutTaghazout marokko

Taghazout wordt als hét paradijs voor surfers gezien. Zijn glorieuze kustlijn versierd met lange gouden stranden, ruige kliffen en heerlijke turquoise wateren maken het tot een idyllische bestemming. In de baai van Taghazout komen mooie golven binnen rollen en in de nabije omgeving zijn volop surfspots waar elke surfer zijn hart kan ophalen. Een prachtig vissersdorpje met hippe eettentjes en sfeervolle straatjes.

 

Sidi Ifni marokkoSidi Ifni

Als je overweegt te leren surfen, je vaardigheden wilt verbeteren of gewoon wilt surfen op een rustige plek, dan is Sidi Ifni de juiste keuzen! Het is een pittoresk dorpje waar de lokale bevolking vriendelijk is. Je kunt er heerlijk eten tussen de locals. Sidi Ifni hoort zeker in het rijtje thuis van de mooiste surfspots van Marokko.

 

 

 

 

MirleftMirleft Marokko

Weg van de massa en versmelten met de cultuur? Dan moet je bij Mireleft zijn! Mireleft staat bekend om zijn prachtige goudkleurige stranden, riffen, rustige golven en de mooie surfplekjes. In tegenstelling tot andere delen van Marokko, zijn de beste golven in het zuiden nog niet echt ontdekt en te vinden op verborgen plekken.

 

 

 

Zin gekregen om te gaan surfen op een van deze mooie bestemmingen in Marokko? Start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook onze blog over de 4 mooiste surfspots van Portugal!