De 5 mooiste stranden van de Algarve + 4 verborgen stille baaitjes

Mooiste stranden Algarve

De Algarve heeft prachtige stranden met ruige rotsen en een helderblauwe zee. De 5 mooiste stranden van de Algarve hebben we voor je op een rijtje gezet, met daarbij nog 4 verborgen stillen baaitjes waar je zeker geweest moet zijn.

 

Mooiste stranden van de Algarve

 

1. Praia do CarvalhoPraia do Carvalho

De helderblauwe zee, het goudkleurige zand en de kliffen op de achtergrond maken Praia do Carvalho tot een fotogenieke plek! Stel je voor dat je door een tunnel loopt en aan de andere kant uitkomt op een hemels strand. Het klinkt misschien als een droom, maar bij Praia do Carvalho komt deze droom uit. Het is een relatief klein strand. Reis je in het hoogseizoen? Dan raden we je aan om vroeg in de ochtend je stukje paradijs op te eisen, zodat je er de rest van de dag van kunt genieten!

 

spiaggia marinha2. Praia da Marinha

Praia de Marinha behoort zeker tot de 5 mooiste stranden van de Algarve. Het staat zelfs aangeschreven als een van de beste stranden ter wereld! Dit schilderachtige strand is gelegen onderaan een uitgehouwen klif. Het water is er kalm en de rotsen beschermen je tegen harde winden. Het contrast van de turquoise kleuren van de zee en de gouden kleur van de rotsen, is een prachtig om te zien. Omdat de locatie geïsoleerd is en de voorzieningen schaars zijn, is het verstandig om wat te drinken en eten mee te nemen.

 

 

3. Praia dos EstudantesPraia dos Estudantes

Een strand wat ook zéker de moeite waard is om te bezoeken is Praia dos Estudantes. Dit strand in Lagos wordt begrensd door kliffen, waarin twee authentieke tunnels met de hand zijn uitgegraven. De tunnel naar het zuiden geeft toegang tot een kleine opening waarin een opvallende boog te zien is die een grote rots met het vaste land verbindt. De tunnel naar het oosten komt uit op Praia dos Estudantes. Een erg fotogenieke plek!

 

 

 

Praia do Camilo

4. Praia do Camilo

Praia do Camilo is zeker een aanrader voor je to-do-lijstje voor de Algarve! Om het kleine strand te bereiken moet je eerst 200 traptreden beklimmen. Tijdens het lopen komt de frisse zeelucht je tegemoet en geniet je van het oogverblindende landschap. Je hebt uitzicht over de fantastische kustlijn tussen Lagos en Albufeira. Het heldere zeewater biedt ook ideale mogelijkheid om te gaan snorkelen of met de familie te gaan zwemmen.

 

 

5. Praia da Coelha Praia da Coelha

Een van de mooiste stranden van de Algarve is: Praia da Coelha. Het kleine strand ligt genesteld tussen twee goudkleurige kliffen. Als je de zee nadert kun je de kuststruiken met jeneverbes en palmetto al zien en de zoute lucht al op je lippen proeven. Het strand ligt beschut tussen de kliffen en is genesteld aan een rustige, helderblauwe zee. In de zomermaanden is het een populaire bestemming onder de toeristen, maar zéker de moeite waard om het strand een dagje te bezoeken.

 

 

Verborgen stille baaitjes

 

Praia dos Arrifes1. Praia dos Arrifes

Tussen de ruige kliffen ligt een stil, geïsoleerd baaitje verborgen, Praia dos Arrifes. Het strand bevindt zich aan de Atlantische zuidkust van de Algarve, dicht bij het dorp Sesmarias. Een smalle en kronkelde pad brengt je naar de uitgerekte zandbank toe. Je loopt via trappen die in de klif zelf zijn uitgehouwen. De oker- kleurige klifwanden hebben scheuren gekregen die ontstaan zijn door het passeren van regenwater. Uit deze kloven groeien verschillende wilde planten, typerend uit deze omgeving.

 

 

2. Praia da FusetaPraia da Fuseta

Klein en verborgen, dit strand is minder druk dan veel van de stranden van de Algarve, maar is zeker de moeite waard voor een dagje relaxen. Praia da Fuseta ligt aan de oostkant van het eiland Armona, een klein, schattig vissersdorpje. Als je een paar minuutjes vaart met de pont, bereik je het smalle en zeer uitgebreide strand. Geniet hier tussen de locals van de heerlijke Portugese zon!

 

 

 

3. Praia do CanavialPraia do Canavial

Nog zo’n verborgen stil baaitje waar je alleen kunt komen door er enigszins moeite voor te doen! Praia do Canaviel is een relatief onbekend strand en is lastig te bereiken. Dit maakt het een soort verborgen schat. Je moet een aardige klim en daling trotseren om er te komen, maar het is prachtig! Het strand biedt veel privacy en is perfect om van de warme zon te genieten.

 

 

 

4. Praia do Barranco do MartinhoPraia do Barranco do Martinho

Het strand van Barranco do Martinho is een verborgen parel! Omgeven door ruige kliffen ten westen van Ponta da Piedada ligt dit kleine strand, in de buurt van de stad Lagos. Voordat je het paradijs bereikt, staat er eerst nog een zware klim en lange afdaling op je te wachten. Neem daarom voldoende water en eten mee en trek goede wandelschoenen aan. De rustige wateren, het prachtige uitzicht en de rotsformaties maken een bezoek aan dit toegankelijke strand zeker de moeite waard.

 

 

Zin gekregen om een van deze mooie stranden aan de Algarve te gaan ontdekken? Start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.