De magische bezienswaardigheden van Marrakech

De magische bezienswaardigheden van Marrakech

 

Marrakesh is een van de koningssteden, gelegen in het westen van Marokko. In 2015 had de stad 1.170.000 inwoners. De stad ligt aan de voet van de Hoge Atlas. Velen zeggen dat Marrakesh als een van de weinige steden haar Marokkaanse identiteit altijd weten te behouden.

In 1062 stichtten de Almoraviden de stad en maakten haar de hoofdstad van hun rijk. Rond 1162 gaf Abd el-Moumen opdracht om een moskee te bouwen: de Koutoubia Moskee. De stad had in de 13e eeuw een populatie van ruim 200.00 inwoners. Dit maakte Marrakesh een van de grootste steden ter wereld. Sinds het Franse protectoraat worden moderne bouwwerken geweerd uit de Medina.

Marrakesh heeft volgens verschillende theorieën meerdere betekenissen. De een zegt dat Marrakesh van het woord murr akush komt, dit betekent ‘het land van God’. Een andere theorie meent dat Marrakesh van murra kish komt. Letterlijk vertaald betekent dit ‘passeer snel’. Hiermee wordt gedoeld op de dieven en wilde dieren. Toeristen moeten hiervoor oppassen.

De Medina van Marrakesh staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is fantastisch om doorheen te wandelen. Je kunt hier van alles kopen maar het belangrijkste is dat je altijd moet afdingen. Het spelletje hoort erbij wanneer je de markt bezoekt. Het Bahiapaleis bestaat uit meer dan 150 kamertjes en lijkt daardoor net een doolhof. Echter is maar een deel van de kamers openbaar maar in deze kamers kijk je je ogen uit. De plafonds zijn versierd met handgemaakt houtsnijwerk. Onze tip is om de ochtend te gaan, dan is het het minst druk. Djemaa el Fna is dé plek om te bezoeken wanneer je in Marrakesh bent. Het is het centrale plein midden in het oude deel van de stad. Er gebeuren veel dingen waar je je uren mee kunt vermaken door alleen al te kijken.

 

Meer weten over Marrakesh en lokale tips ontvangen?
Als je een reis bij ons boekt informeren we je over de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken, de lekkerste restaurantjes om te eten en de verborgen plekken van de gebaande paden. Plannen om naar Marokko te gaan? Wij zijn specialist en bieden voordelige rondreizen en op maat gemaakte reizen aan! Bekijk hier onze Marokko rondreizen, of stuur ons een e-mail met je reiswensen naar info@barrio-life.nl.