Hier vind je de lekkerste pastéis de nata in Lisssabon

Één van de lekkerste zoetigheden die je kunt krijgen in Portugal: pastéis de nata. Het is een typisch roomgebakje wat je bijna op elke hoek van de straat kunt vinden. Traditiegetrouw worden de pastéis de nata in Lissabon warm gegeten en zijn ze geflambeerd met kaneel en rietsuiker. Er zijn er natuurlijk een paar die je niet mag missen!

 

Pasteis de Belempasteis de nata

In 1837 werden de eerste pastéis de nata verkocht bij een bakkerij in Belém. Bij Pasteis de Belem wordt nog steeds het authentieke recept gebruikt. Tegenwoordig is het gebakje zo populair, dat busladingen vol toeristen in de rij staan voor deze patisserie om de lekkernijen te gaan proeven.

 

 

pasteis de nata alomaPastelaria Aloma

De winnaar van de trofee “O melhor pastéis de nata” is: Patelaria Aloma. Zodra je de patisserie binnen stapt, komt een heerlijke geur je tegemoet. De pastéis de nata is erg zacht, niet te zoet en heeft een heerlijke volle smaak. Op de dag van aankoop smaken ze het allerlekkerste!

 

 

 

 

 

 

Fábrica da Natapasteis de nata

Laat je verleiden door de custardtaartjes van Fábrica da Nata. Vers uit de oven, voor je neus gemaakt, bestrooid met kaneel en poedersuiker. Je zult de verleiding waarschijnlijk niet kunnen weerstaan om het slechts bij één te laten! Hier vind je een van de lekkerste pastéis de nata in Lissabon.

 

 

 

 

pasteis de nataManteigaria Fábrica de Pastéis de Nata

Een paar minuten tijd vrijmaken om te gaan zitten en te genieten van een kopje koffie met een pastéis de nata, is een centraal onderdeel van de stadscultuur. Bij Manteigaria Fábrica de Pastéis de Nata zijn de keukens open. Het is de moeite waard om even tijd te nemen om de experts te zien werken.

 

 

 

 

 

Café Gelopasteis de nata lissabon

Café Gelo is een van de beste plekken in Lissabon om pastéis de nata te halen. De etalage ligt vol met brood, koekjes, pastéis de nata en taarten. Hier komen veel locals langs, om te genieten van deze lekkernijen. De verhoudingen van de pastéis de nata zijn perfect: knapperig van de buitenkant, ietwat zachte custard aan de binnenkant. Café de Gelo is zeker een bezoekje waard!

 

 

Zin gekregen om een van deze lekkere pastéis de nata te proeven in Lissabon? Start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook onze blog over de leukste lunchplekken in Marrakech.