De charmantste witte dorpjes van Andalusië

Witte dorpen Andalusië

Andalusië staat bekend om de witte, schilderachtige Moorse dorpjes. De palmbomen, sinaasappelboompjes en kleurrijke patio’s vormen een mooi contrast met het wit van de huizen. De charmantste witte dorpjes van Andalusië hebben we voor je op een rijtje gezet.

 

FrigilianaFrigiliana Andalusië

Het kleine dorpje Frigiliana is één van de best bewaard gebleven Moorse plaatsjes van de regio. Na een steile klim kom je bij het kleine, oude centrum met schilderachtige, beklinkede straatjes terecht. Op het dorpsplein kun je heerlijk genieten van lokale gerechten, maar voor de échte leuke en authentieke restaurantjes moet je nog hoger in het dorp zijn. Daar vind je leuke restaurantjes met een geweldig uitzicht over het witgekalkte plaatsje, met Nerja en de kust op de achtergrond. Een echte aanrader voor een bezoekje!

 

Vejer de la FronteraVejer de la Frontera

Een bekende plaats in Andalusië, maar wat zéker een bezoekje waard is: Vejer de la Frontera. Het vestingstadje is spectaculair gelegen op een groene heuvel uitkijkend naar de glooiende velden, waar in het voorjaar miljoenen zonnebloemen bloeien. Verjer is een prachtig monumentaal stadje met smalle en steile straatjes. Bovenin vind je de zandkleurige kerktoren, het kasteel en de Arabische stadsmuren. Het lijkt bij het plaatsje Vejer net of de tijd heeft stil gestaan en je zo in een sprookje stapt.

 

Iznájar AndalusiëIznájar

Boven aan de top van een heuvel is een klein stadje gevestigd: Iznájra. Het schattige stadje wordt gedomineerd door het imposante kasteel dat bijna overal in de stad te zien is. De kronkelende smalle straatjes leiden je naar een aantal fascinerende historische bezienswaardigheden. Iznájar heeft tal van uitzichtpunten, waar je de schoonheid van de omgeving en het omringende stuwmeer kunt bewonderen. De typische Andalusische witte gevels met blauwe potten en bloemen zorgen voor fotogenieke plekken.

 

Setenil de las BodegasSetenil de las Bodegas Andalusië

Genesteld in een grote kloof ligt Sentenil de las Bodegas gelegen. Het plaatsje behoort volgens European Best Destinations tot een van de “geheime bestemmingen van Europa”. Deze gemeente hoort daarom zéker in het rijtje van charmantste witte dorpjes van Andalusië thuis! Sentil de las Bodegas ligt genesteld in de rots die ontstaan is door de erosie van de rivier de Guadalpurcón. De rivier verdeelt de stad in tweeën en heeft door de jaren heen deze karakteristieke vorm van de rotsen gevormd. De huizen in de kloof zijn ongetwijfeld een bezoekje waard!

 

Zahara de la SierraZahara de la Sierra

Zahara de la Sierra is een van de mooiste Pueblos Blancos in Andalusië. Het dorpje strekt zich uit langs de kant van een kleine berg, bekroond met een kasteel en naast een groot stuwmeer. De historische, artistieke attracties hebben ervoor gezorgd dat Zahara de la Sierra op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Charmant, met zijn witgekalkte huizen, bloemrijke balkons en spectaculaire uitzichten op de bergen. Zahara de la Sierra is om verliefd op te worden!

 

Ronda AndalusiëRonda

Natuurlijk mag Ronda niet in het lijstje van charmantste witte dorpjes van Andalusië ontbreken! Ronda wordt ook wel de witte parel van de pueblos blancos genoemd. Het is een schilderachtig stadje met een spectaculaire ligging. Op een berg en aan een diepe kloof, de Tajo de Ronda. Deze ligging, de prachtige omgeving, de culturele overblijfselen uit de Moorse en Romeinse tijd en de vele gezellige tapasbarretjes, maken Ronda tot een unieke plek.

 

Zin gekregen om een van deze witte dorpen in Andalusië te gaan bezoeken? Start hier je reisaanvraag, vertel je reiswensen en wij stellen een mooie reis voor je samen. Een reisaanvraag is altijd gratis en vrijblijvend.